Cu 25 de ani de carieră în spate, Cristian Achim, tehnicianul campioanei României la baschet masculin, este cel mai longeviv antrenor din sportul cu mingea la coș practicat pe plaiurile mioritice. Cu o asemenea experiență în spate, dar și cu mai multe trofee în palmares, Achim a susținut recent un curs online pentru antrenorii interesați de viziunea sa în ceea ce privește jocul defensiv.

Prin intermediul paginii de facebook „Colegiul Antrenorilor de Baschet”, tehnicianul CSM CSU Oradea a prezentat tema „Apărarea om la om vs. apărarea în zonă. Argumente și modalități de a le folosi”. Subiectul acestei lecții s-a adresat deopotrivă antrenorilor care activează în sectorul juvenil, cât și celor care pregătesc echipe de seniori. Pentru a avea un curs cât mai bine documentat, Achim s-a consultat și cu cei doi asistenți ai săi de la echipa de club, Milan Mitrovic și Radovan Markovic, ambii reprezentanți ai școlii sârbești de baschet.

Și-a notat 95% dintre antrenamente

Un tehnician extrem de meticulos, vâlceanul are notate și arhivate aproximativ 95% dintre antrenamentele pe care le-a susținut de-a lungul carierei. Achim a început cariera de antrenor la doar 25 de ani, atunci când majoritatea jucătorilor de baschet se află la apogeul carierei. În cadrul acestui curs, Cristian Achim a dat exemple atât din baschetul european, cât și din cel american, oferind câteva sfaturi pentru antrenorii echipelor de juniori. Cei care își doresc să vadă cum gândește tehnicianul campioanei jocul defensiv în baschet pot accesa următoarea adresă de facebook, unde Achim și-a expus ideile timp de aproximativ o oră și 30 de minute: https://www.facebook.com/108043957423658/videos/222676575716170/.