Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a pierdut și meciul al doilea din finala Ligii Naționale, dar la capătul unei partide mult mai bune decât prima și în care putea obține mai mult. Cristian Achim este de părere că echipa sa se putea întoarce acasă cu o victorie dacă atenția față de jocul ofensiv ar fi fost mai ridicată.

„Mi se pare că am ratat o oportunitate foarte mare. Am ratat la aruncări deschise...inimaginabil de multe. Am avut câteva mingi pierdute pe final, mingi clare ale noastre, în situații profitabile, pe care le-am scăpat afară. Din păcate pentru noi, am avut un start de sfert trei foarte prost. Cred că am dat patru puncte în șase minute. Defensiv nu am fost rău. Intensitate, nivelul de luptă au fost acolo. Acest lucru este clar. Ofensiv am avut multe oportunități. Din păcate nu le-am materializat. Îmi pare foarte rău, dar asta este. Seria se mută la Oradea. Să vedem ce se va întâmpla acolo. Noi ne dorim să ne luptăm. Am avut șanse și aici. Am avut două aruncări deschise, dar mingile se mai și ratează. Mai avem două meciuri la Oradea și vedem ce se va întâmpla acolo. Vreau să felicit arbitrajul, pentru că realmente nu a înclinat balanța spre nicio echipă și sper că apreciați că spun asta când am pierdut meciul”, a declarat. Conform baschet.ro, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Suportul publicului, un atu foarte important

În fața unei polivalente clujene aproape plină, tehnicianul formației orădene și-a expus încă o dată opinia cu privire la importanța acestui aspect. „Am spus-o mereu. Puterea sportului este data de oamenii de lângă el. Sportul nu are sens cu tribune goale, indiferent de sport. Acolo există emoția și acolo simți că faci ceva care este în regulă, când fanii sunt aproape de tine. Într-adevăr sala aici aproape plină, o sală foarte mare. Sper ca și la noi să fie sala plină. Atunci avem în spate ceva. Lucru care contează pentru ambele echipe”, a completat Achim.

Importanța jocului defensiv într-o finală cu U-BT Cluj

Ultimul aspect atins de către antrenor în declarațiile date la finalul meciului 2 al finalei este cel cu privire la jocul defensiv, în speță despre recuperări, capitol la care echipa pe care o pregătește a fost superioară de această dată. „Eu spun mereu, mai ales în confruntările cu ei, cine controlează recuperările are șanse foarte mari să câștige meciul. Sigur, dacă procentajele sunt disproporționate nu este cazul, dar la procentaje asemănătoare, cine controlează recuperările are o șansă în plus. Clujul este o echipă extrem de atletică și valoaroasă, iar dacă le dai și acest atu, al mai multor mingi, șansele scad dramatic. Este evident”, a mai afirmat Cristian Achim.

Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin dintre Oradea și Cluj se va disputa sâmbătă, cu începre de la ora 18.30, la Oradea Arena.