Unul dintre cei mai importanţi oameni din proiectul CSM CSU Oradea, antrenorul Cristian Achim, şi-a exprimat trăirile după ce echipa pe care o pregăteşte a devenit din nou campioană naţională. Totodată, el a ţinut să le mulţumească tuturor colaboratorilor fără de care nu s-ar fi putut realiza această performanţă.

„Trăim o bucurie excepțională. Este o performanță de nedescris, la care nu s-ar fi gândit nimeni la începuturile acestui proiect. Este ceva ce cu greu se poate imagina. Este ceva deosebit să fii campion de două ori la rând și de trei ori în ultimii patru ani. Este ceva incredibil. Aș dori să nu-l uităm pe Sean Denison. Mi-aș dori chiar să îi dedicăm această victorie lui pentru că este un băiat excepțional, cu o inimă de aur. Doresc să mulțumesc tuturor colegilor mei. Mă refer aici la Milan Mitrovic, Marius Marinău, Cristi Dan, Zoran Vranes, Rade Markovic. Desigur, vreau să-i mulțumesc președintelui clubului pentru sprijinul pe care mi l-a acordat până să ajungem la acest deznodământ. În special atunci când am trecut prin situații mai grele. Trebuie să mulțumesc din adâncul inimii tuturor suporterilor. Ne-au purtat spre victorie, pur și simplu. A fost ceva ieșit din comun”, a declarat antrenorul campionilor.

„Barnette, MVP-ul meciului 4”

În continuare tehnicianul a subliniat aportul pe care Sean Barnette l-a avut în meciul 4, dar, totodată, a ţinut să sublinieze importanţa fiecărui jucător din lot care, pe rând, a ajutat CSM CSU Oradea să devină din nou campioană. „A fost un meci cu trofeul pe masă. În care toate apărările au fost la sânge, au fost la limită. S-a văzut că o echipă nu s-a putut desprinde de cealaltă deloc. După 25 minute noi aveam un singur punct. Pentru noi a contat foarte mult să oprim această forță fizică pe care o au cei din echipa sibiană. În prima repriză chiar am reușit acest lucru, mă refer la recuperări. Ceea ce pentru noi a fost fabulos. Mă bucur că Barnette a luat șansa care i s-a ivit. Cu siguranță este MVP-ul acestui meci. Mă bucur că jucătorii noștri au arătat caracter. Chiar dacă Carter nu s-ar fi accidentat, planul meu l-a inclus pe Barnette la Meciul 4. Nu știu dacă aș fi ales să joc fără Carter în condițiile în care toți erau sănătoși. Planul meu era făcut. Aș vrea să adaug faptul că Barnette a suferit o accidentare musculară chiar înaintea plecării la Sibiu, pentru startul finalei. Dacă el ar fi fost sănătos, cu siguranță ar fi jucat în toată seria cu Sibiu. De altfel cu acest scop a fost readus la Oradea. El are capacitatea de a se lupta de la egal la egal cu atleticii jucători sibieni. În Meciul 4 a fost indiscutabil MVP. Toți jucătorii au un merit ieșit din comun pentru această performanță”, a conchis Cristian Achim.