CSM CSU Oradea n-a mai repetat în primul meci din turneul 3 al Ligii Naţionale figura din ultimele partide cu CSU Sibiu, echipă pe care a învins-o cu regularitate în ultimele două sezoane. Roș-albaștrii au cedat în fieful sibienilor, scor 87-91, după un meci în care doar spre final au evoluat mai aproape de aşteptări.

 

Antrenorul Cristian Achim a recunoscut că echipa orădenă nu putea emite pretenţii la un rezultat pozitiv. “A fost un meci frumos, dominat de echipa din Sibiu pe tot parcursul jocului. Pe final am avut un moment bun, dar a fost doar un moment. Nu aveam cum să mai recuperăm acel deficit. Au fost mai buni decât noi, au meritat pe deplin victoria în acest meci. Ne-a lipsit absolut totul. Sibiu a avut mai multă energie decât noi. A alergat mai bine, a recuperat mai bine, a aruncat mai bine. Practic nu meritam să câștigăm sub nicio formă.

Trebuie să ne analizăm foarte bine pe noi. Trebuie să mergem mai departe și vom încerca să câștigăm următorul meci", a declarat Achim.

Că formaţia orădeană are multe aspecte de îmbunătăţit a recunoscut şi americanul Stephen Holt, autor a 17 puncte.

“A fost un meci greu. Am întâlnit un adversar dificil. Știam că asta ne așteaptă. Trebuie să le dăm credit celor de la Sibiu, au marcat foarte bine de la distanță. Au găsit un ritm foarte bun pe care au reușit să-l păstreze până la final. Este limpede că va trebui să facem o treabă mai bună în apărarea la perimetru și să avem grijă de minge. În fine, avem de îmbunătățit activitatea noastră la recuperare și mă refer la întreaga echipă, nu doar la oamenii mari. Trebuie să facem o treabă mai bună ca echipă. Partea pozitivă este că am luptat până la capăt și că am reușit să revenim, chiar dacă nu am reușit să anulăm deficitul. Consider că este o lecție pe care trebuie să o învățăm, iar în următorul meci trebuie să jucăm mai bine", a afirmat Holt. Ceea ce s-a şi întâmplat, CSM U Oradea învingând aseară cu 71-65 pe BCM U Piteşti, ajungând  pe locul 5, cu un bilanţ de patru victorii şi un eşec în campionat. Piteştenii au patru succese şi trei eşecuri.