După ce echipa sa și-a asigurat calificarea la turneul final al Cupei României, Cristian Achim, antrenorul principal al echipei, s-a arătat mulțumit în special pentru calificare, jocul, precum și înfrângerea cu SCM U Craiova, nefiind digerate prea bine de către tehnicianul vâlcean.

Baschetbaliștii orădeni și-au asigurat calificarea la turneul final al Cupei României dar cu destule emoții în ciuda faptului că au evoluat în propria arenă. După succesele categorice cu Mirecure Ciuc și Constanța a urmat eșecul 74-76 cu SCM U Craiova și victoria strânsă, 86-83, cu Steaua București, roș-albaștrii clasându-se astfel pe locul al 2-lea, calificabil în sferturile competiției KO. În aceste condiții, antrenorul Cristian Achim nu avea cum să fie prea mulțumit de evoluția echipei sale dar înțelege situația privind-o prin prisma contextului actual, acela al pandemiei. „Au fost patru meciuri dintr-un turneu de calificare, jucat în condiții speciale. A fost problematic pentru toată lumea implicată în această competiție deoarece mai toate echipele au fost afectate de pandemie. Au existat probleme de adaptare și readaptare în același context. În plus, cele opt luni fără jocuri oficiale își spun cuvântul în prestațiile noastre ca echipe, atât din punct de vedere colectiv, cât și individual. În ceea ce privește echipa noastră, mă bucur pentru victoria cu Steaua și pentru faptul că am obținut calificarea la turneul final. Acesta a fost obiectivul nostru la acest prim eveniment, astfel încât mă bucur pentru calificare. Firește, ne dorim să continuăm cu rezultate pozitive”, a declarat Cristian Achim la finalul turneului găzduit de Oradea.

„Ne dorim tare să continuăm competițiile”

După ultimul meci, susținut vineri seara, baschetbaliștii au primit câteva zile libere urmând să se întoarcă la antrenamente pe parcursul acestei săptămâni în vederea pregătirii viitoarei ediții a Ligii Naționale care ar urma să înceapă în jurul datei de 10 decembrie. „Urmează câteva zile libere. Săptămâna viitoare (săptămâna aceasta – n.r.) ne întoarcem la treabă, la antrenamente, cu scopul de a pregăti startul campionatului. Ne dorim foarte tare să putem să continuăm competițiile. Din informațiile existente în prezent, având în vedere că acum urmează un cantonament al echipei naționale, respectiv meciurile din calificările EuroBasket 2021, primele meciuri din Liga Națională ar urma să fie programate undeva în jurul datei de 10 decembrie”, a mai afirmat Cristian Achim, antrenorul principal al baschetbaliștilor de la CSM CSU Oradea.

Echipele U BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, CSU Sibiu, BCM U Pitești, CSM CSU Oradea, CSO Voluntari (clasate pe primele două locuri în grupe), SCM Timișoara și Steaua București (formații cu cele mai bune linii de clasament de pe locurile 3) s-au calificat la turneul final al Cupei României.