La finalul primei înfrângeri din Europe Cup, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a explicat la cald condițiile în care echipa sa a ieșit învinsă de pe parchetul Arenei Antonio Alexe. Principalul argument este deconectarea de la miza partidei, situație petrecută pe parcursul primei reprize.

„Nu am văzut în viața mea o echipă care să termine un meci cu 77% la aruncările de trei puncte. Este ceva aproape de domeniul SF. Desigur, trebuie să ne asumăm responsabilitatea, deoarece parte din acest procentaj se datorează felului în care ne-am apărat. Mă refer la prima repriză. Indiferent însă de modul în care noi ne-am apărat, cei de la Bahcesehir merită credit pentru că, repet, eu nu am mai văzut așa ceva la un meci de baschet. Am început foarte prost. Consider că mental nu am fost conectați la acest meci în prima repriză. În plus, este de neacceptat să fim bătuți în relația unu la unu atât de ușor și atât de des. Am jucat mai bine în repriza secundă, când adversarii noștri au și marcat mult mai puțin. Firește, venirea acestui London Perrantes este de mare ajutor echipei din Turcia. Este exact ceea ce aveau nevoie. Contează și că nu știam nimic despre el, fiind la primul său meci în această competiție. Nu știu cât e de important să termini pe locul 1 sau 2 la acest nivel. Ajungi în faza a 2-a, unde numărul echipelor se înjumătățește. Oricum urmează să întâlnim echipe mai valoroase. Probabil toate echipele sunt cel puțin la nivelul lui Bahcesehir. Așadar, nu contează locul din grupă, dar subliniez că nu am făcut niciun fel de calcule. Inclusiv acum mai avem șanse la locul 1, chiar dacă nu mai e exclusiv la mâna noastră. Dacă jocul rezultatelor ne va fi favorabil în ultima etapă nu vom ezita să luăm locul 1. Eu totuși vreau să subliniez că ne-am calificat din această grupă și am făcut-o după patru meciuri. Ceea ce în sine este un lucru mare”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

„Atmosfera la Oradea este foarte frumoasă”

La rândul său, Zafer Aktas, tehnicianul echipei adverse, a apreciat în primul rând atmosfera creată de suporterii orădeni, iar apoi a oferit câteva considerații tehnice despre victoria care le asigură turcilor, foarte probabil, primul loc în Grupa D. „În primul rând vreau să precizez faptul că atmosfera la Oradea este foarte frumoasă. Suporterii de aici își susțin echipa favorită. De asemenea, doresc să adaug că știu să pună presiune pe echipa adversă. În plus, mi-au demonstrat că înțeleg jocul de baschet și cum pot ei să-și ajute echipa. Au pus presiune pe arbitraj și au știut cum să o facă. A fost o plăcere deosebită pentru mine, ca antrenor, să-mi conduc echipa în această atmosferă. Vreau să felicit publicul orădean pentru aceste lucruri. Pe de altă parte, îmi felicit jucătorii. Am început excelent jocul. Am avut un nivel defensiv bun, dar impresionant în atac. Totul a decurs foarte bine și este un semnal pozitiv pentru mine deoarece noi am început să schimbăm întreg sistemul de joc al echipei. În acest sens am făcut câteva modificări de efectiv. Mă refer în mod deosebit la Perrantes, noul nostru fundaș. Schimbăm stilul ofensiv al echipei, dar în același timp facem eforturi să îmbunătățim apărarea. Așadar, a fost un lucru important să văd efectele a ceea ce lucrăm, ca antrenor”, a afirmat antrenorul turcilor de la Bahcesehir Koleji.