Unul dintre cei doi „principali” bihoreni care activau la nivelul Ligii a II-a a refuzat să-și mai prelungească înțelegerea cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu după ce gruparea gorjeană a schimbat datele contractuale convenite verbal.

Cu rezultate excelente pe banca tehnică a echipei patronate de Nicolae Sarcină, Cristian Lupuț convenise împreună cu conducerea clubului să continue colaborarea și în sezonul următor în care obiectivele ar fi trebuit să fie mai importante. Cu exact o lună în urmă, Lupuț declara pentru liga2.ro că s-a înțeles verbal cu patronatul echipei. „Contractul meu mai e valabil până pe 30 iunie, dar am avut o discuție cu conducerea. Mi-am dat cuvântul că rămân. Pentru mine e important și cuvântul, iar ei au același punct de vedere. Nu sunt probleme. Totul e în regulă. Am avut o discuție cu patronul și cu conducerea. Nu e nimic oficial, dar am ajuns la un acord verbal. Nu ne-am întâlnit, pentru că au fost aceste probleme, dar lucrurile sunt destul de clare. Vrem un obiectiv mai îndrăzneț din sezonul următor. Vrem să ne batem cu șanse la primele locuri”, declara, pentru liga2.ro, Cristian Lupuț, pe 11 iunie.

 

„Prevederile inițiale s-au schimbat”

Între timp, deși existau și atunci problemele financiare cauzate de pandemie, conducerea grupării gorjene s-a sucit, iar datele problemei s-au modificat. În acest context, total nemulțumit de oferta finaciară propusă în raport cu munca și rezultaele obținute pe banca tehnică a echipei, Cristian Lupuț a refuzat prelungirea contractului. Surse din interiorul clubului au recunoscut pentru liga2.ro aceste aspecte. „Nu s-a mai prelungit contractul cu domnul Lupuț. Bugetul a avut de suferit din cauza pandemiei și a fost regândită strategia clubului. A fost oferit un anumit contract, dar nu am ajuns la un acord. Fusese stabilit un acord între club și antrenor, verbal, cu anumite chestiuni, urmând să se semneze și contractul, dar în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate prelungi pentru că prevederile inițiale s-au schimbat. Au fost anumite probleme care au intervenit. Nu mai intră în discuții alte negocieri. Acum se are în vedere căutarea și numirea unui nou antrenor”, au declarat surse din cadrul clubului Viitorul Pandurii Târgu Jiu pentru liga2.ro.

Cristian Lupuț a condus de pe bancă pe Viitorul Pandurii în 22 de meciuri în care a înregistrat un bilanț de 9 victorii, 6 egaluri și 7 înfrângeri. Cu 33 de puncte acumulate, gorjenii se clasau pe locul al 10-lea în Liga a II-a, la momentul suspendării campionatului, la egalitate de puncte cu a 8-a clasată, dar cu un golaveraj inferior.