Trei secţii din cadrul Clubului Sportiv „Crişul” Oradea au performat în ultima perioadă. Este vorba despre echipa de polo juniori I, înotătoarele pregătite de către Cristina Mădău şi cei trei componenţi ai echipei de powerlifting.

6 clasări de podium la CN de înot

Patru reprezentante a avut Crişul Oradea la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori desfăşurate în bazin scurt la Miercurea Ciuc. Este vorba despre Huszar Ingrid, Alfoldy Boglarka, Kiss Boglarka şi Marton Pann. Cea dintâi, care de altfel era cotată cu cele mai mari şanse la medalii, şi-a confirmat cartea de vizită cucerind două medalii de aur, două de argint şi 2 de bronz. Acestea au fost obţinute la următoarele probe: locul I la tineret cu record naţional (32,67 secunde) şi 2 la seniori în proba de 50 metri bras, locul I la tineret cu record naţional şi 2 la senioare în proba de 200 metri bras cu timpul de 2:32,52 minute şi locul al III-lea la tineret în probele de 200 m mixt şi 200 m fluture (record personal). „În continuare urmează să participăm la Campionatul Naţional de poliatlon pentru copii şi la Cupa României de înot pentru cadeţi, competiţii care se vor desfăşura la Piteşti. În ceea ce o priveşte pe Ingrid, am început să lucrăm tot mai intens pentru proba de spate unde sportiva face progrese evidente”, a declarat Cristina Mădău, antrenoarea înotătoarelor. Calendarul lui Huszar Ingrid cuprinde în perioada următoare Campionatele Internaţionale ale României, care se vor desfăşura în luna martie, anul viitor, Campionatele Naţionalele de la Bacău, în luna mai, şi Balcaniada.

Lcul I la polo juniori I

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă organizate de către directorul Ionel Bungău au fost prezentate rezultatele echipei de polo juniori I care a terminat primul turneu de calificare al Zonei Nord, desfăşurat la Braşov, pe locul I. Orădenii pregătiţi de către Ciprian Cîmpianu şi coordonaţi la faţa locului de către Eugen Băjenaru au învins 22-2 pe Viitorul Cluj, 22-5 pe CSM Cluj şi au făcut egal, 11-11, cu gazdele de la Corona Braşov după un meci cu un arbitraj părtinitor. Următorul turneu se va desfăşura la Oradea în perioada 20-22 decembrie unde este de aşteptat din nou un parcurs ireproşabil al echipei Crişul. De menţionat că la Braşov, echipa bihoreană a avut în bazin juniori 2 şi 3, cei mari neputând fi prezenţi din motive şcolare ceea ce nu se va întâmpla la turneul orădean. Primele trei clasate se califică în faza următoare a întrecerii.

18 medalii la powerlifting

Cea mai nouă secţie din cadrul CS Crişul, cea de powerlifting, a obţinut rezultate excelente la Campionatele Naţionale care s-au desfăşurat recent în Băile Felix. Bilanţul orădenilor a fost de 14 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. Coordonatorul acestei secţii dar şi sportiv în activitate este Florin Lupaş. Alături de acesta au mai concurat cu succes la această concurs Bogdan Stan şi Adrian Blaj. De menţionat că Florin Lupaş, cel care şi-a spulberat adversarii la competiţia din Băile Felix, va concura la Campionatele Mondiale care se vor desfăşura în Dubai la sfârşitul acestei luni. Obiectivul sportivului bihorean este să obţină acolo calificarea la Jocurile Mondiale din SUA, competiţie care se desfăşoară o dată la patru ani.

„Totul porneşte de la bani”

Cu prilejul acestei conferinţe de presă, Ionel Bungău a vorbit şi despre performanţele sportive din 2019. „Pentru tot sportul românesc, nu doar pentru cel bihorean, anul 2019 a fost unul modest din punct de vedere al rezultatelor. Inclusiv la înot, secţie de la care aveam alte aşteptări, rezulatele nu au fost cele la care speram. Cu toate acestea, acum, spre final de an, Huszar Ingrid şi-a revenit făcând câteva rezultate excelente. Cum se poate face performanţă câtă vreme copiii de la polo şi înot fac deplasările la competiţii pe banii lor? Apoi nu avem suficienţi antrenori, iar în unele cazuri, cum este şi cel al lui Florin Lupaş, lucrăm cu antrenori voluntari. La judo am obţinut rezultate bunicele chiar dacă nu avem o sală pentru acest sport. Totul porneşte de la bani”, a declarat directorul CS Crişul.