Parcursul excelent al vicecampioanei Bihorului la fotbal în Cupa României continuă. Astfel, la finele unei partide care a necesitat prelungiri, Crișul Sântandrei s-a impus cu 4-2 (2-2, 2-2) în fața bistrițenilor de la Someșul Feldru, în finala Regiunii Nord-Vest, succesul asigurându-le bihorenilor calificarea în turul I al competiției KO.

Calificată în finala Regiunii Nord-Vest după ce a trecut cu 1-0, în deplasare, de sătmărenii de la Recolta Dorolț, echipa Crișul Sântandrei își continuă parcursul victorios obținând un nou succes, de această dată în ultimul act al Cupei României din această parte de țară. Federația Română de Fotbal, organizatoarea acestei întreceri care, printre altele, a decis retrogradarea a două echipe care au refuzat să onoreze competiția, a oferit câte un trofeu fiecărei câștigătoare din cele 7 regiuni ale țării. Astfel, formația pregătită de către Petru Gabor și-a mai adăugat în vitrină un trofeu după cel primit pentru câștigarea fazei județene a competiției KO.

Primă repriză electrizantă

Partida disputată pe Stadionul Măgura din Șimleu Silvaniei a fost extrem de disputată mai cu seamă pe parcursul primei reprize în care s-au marcat 4 din cele 6 goluri. Vârful de atac Paul Mihuța a deschis scorul marcând pentru bihoreni în minutul 19 și tot el a egalat în minutul 45 după o pasă primită de la Raul Baciu. Bistrițenii egalaseră în minutul 23 și trecuseră în avantaj în minutul 38. Partea secundă a fost secetoasă din punct de vedere al reușitelor dar, cu toate acestea, cele două echipe au fost active în ceea ce privește ocaziile de poartă. Astfel, cu rezultat de egalitate după cele 90 de minute de joc regulamentare, s-a trecut la prelungiri unde bihorenii au fost mai buni. Totuși, cei care puteau marca primii au fost cei de la Someșul Feldru, dar portarul Cosmin Verdeș și-a făcut datoria salvându-și echipa. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, Crișul a trecut din nou în avantaj în minutul 102 după reușita „rebelului” Carlos Covaciu. Scorul final, 4-2 pentru echipa din Sântandrei, l-a stabilit Cosmin Lascu, în minutul 118. Acestea au fost principalele repere ale succesului formației bihorene care își dorește să ajungă cât mai departe în această întrecere. Câștigătoarele celor 7 regiuni s-au calificat în turul I al Cupei României, programat în 17 august, fază națională în care vor intra și 69 de echipe din Liga a III-a. Dacă vor reuși să treacă și de turul I, bihorenii nu vor mai primi trofee ci vor fi recompesați finaciar, câștigătoarele acestei faze a competiției primind câte 1.000 de euro.

Crișul Sântandrei: Cosmin Verdeș - Eusebiu Pop, Răzvan Matei, Robert Turcan, Marius Pușcaș (63 Narcis Chiș), Sergiu Ban (46 Cosmin Lascu), Carlos Covaciu, Cyrus Habakuk, Raul Baciu, Daniel Gavriș (77 Cătălin Nicoruț), Paul Mihuța (63 Andrei Șumălan).

Antrenori: Petru Gabor, Alin Pintea și Sergiu Iftimovici.