Club Atletic Oradea a dominat această partidă pe toată perioada ei, dar a reușit să se impună abia în partea a doua a jocului cu 3-2.

În fața unei asistențe destul de scăzute, dacă ținem cont că timpul era minunat pentru fotbal și pe deasupra suporterii celor două echipe aveau ocazia să-și vadă favoriții pentru ultima dată în acest sezon, s-a jucat partida dintre Crișul Sântandrei și CAO Oradea. Cei care au lipsit au avut ce regreta, cele două formații au etalat un joc plăcut, animat, cu multe faze de poartă și chiar cu o răsturnare interesantă de scor. Meciul a început în nota de dominare a echipei orădene care a etalat jocul său de țesături de pase, plin de dantelării la mijlocul terenului, dar destul de confuz când se apropiau de poarta adversă. În schimb în apărare au apărut câteva breșe pe care jucătorii gazdelor le-au exploatat cum au știut ei mai bine. Prima ocazie a apărut la poarta orădeană chiar din cauza tratării cu superficialitate a jocului în apărare. Era minutul 8 când Marius Balogh a scăpat pe contraatac avându-l în față doar pe portarul Egri, dar din cauza precipitării a lobat balonul inexact acesta trecând pe lângă goalkeeperul orădean, dar și pe lângă butul din stânga.

Unii cu „dantelăriile", alții cu golurile

Nu va greși în schimb Cora în minutul 12, când, scăpat pe stânga după o altă neglijență în apărarea orădeană, a reușit să-l execute pe Egri, trimițând mingea în colțul lung pentru 1-0. Furioși „vulturii verzi" s-au aruncat și mai hotărâți în atac însă fără a avea ocazii foarte clare. În minutul 15 Haş a trimis un „trasor" de la 25 de metri în transversala Sântandreiului, mingea căzând la câțiva centimetri de linia porții fiind îndepărtată apoi de fundașii gazdelor. Același Haș a executat o lovitură liberă de la circa 22 metri dreapta spre vinclul porții gazdelor, dar a scos incredibil portarul Luca. Colac peste pupăză, dacă orădenii s-au arătat neputincioși în careul gazdelor, au fost mult mai „activi" în careul propriu oferindu-le un penalty amfitrionilor după ce l-au agățat pe Lascu în suprafața de pedeapsă. Penalty-ul a fost executat cu siguranță de S. Ungur în minutul 23. La 2-0 oaspeții parcă și-au pierdut cumpătul, părând mai nervoși, mai puțin stăpâni pe joc. Tot în acele momente antrenorul Fărcaș a hotărât să schimbe câțiva jucători în sistemul defensiv și poziția altora tot în apărare. După cum au evoluat lucrurile se pare că a fost o hotărâre înțeleaptă. Oaspeții nu au mai avut ocazii clare, ce-i drept că pană la pauză nici orădenii, poate lovitura de cap a lui Panti trimisă în pamânt în minutul 39 dintr-o poziție favorabilă.

Golul victoriei, un autogol

Partea a doua a fost dominată și mai copios de „vulturii verzi" care vor reuși să înscrie primul lor gol relativ repede, în minutul 52. Atunci, după o serie de combinații, Hosu reușește să ajungă mai repede la minge în careul gazdelor decât portarul advers și să-l trimită în plasă. În minutul 57 Ciocan a mai reușit să-și adauge un giuvaier la diamantele „coroanei" de golgheter al campionatului, trimițând o „ghiulea" de la vreo 25 de metri în plasa porții Sântandreiului. Gazdele vor ceda treptat mijlocul terenului, chiar dacă M. Balogh a mai demonstrat o dată că este prea emotiv în minutul 59, când, scăpat singur cu portarul Egri, s-a bâlbâit, fiind deposedat în cele din urmă de acesta, la o ocazie care se anunța imensă. Golul victoriei orădene va fi de fapt un autogol. În minutul 67, după o altă serie de combinații ale alb-verzilor, mingea a fost trimisă spre poartă de Hosu, însă a intervenit în mod nefericit fundașul gazdelor R. Matei, care și-a deviat-o în propria poartă stabilind scorul final, 3-2 pentru oaspeți. A fost până la urmă o victorie meritată, dar muncită, pentru orădeni.

Urmează finala Cupei

După această partidă, jucătorii celor două formații își pot face planuri de vacanță, luând în considerare că cele două echipe nu sunt implicate în jocurile de baraj sau în finala Cupei României pe județ care se va disputa chiar pe stadionul Crișul, miercuri, 5 iunie, de la ora 17.30, între CSC Sânmartin și Unirea Livada.

Crișul Sântandrei: Luca - Ungur, Matei, Filimon, Pașcu ('73 Prundaru), Kun ( '86 Vașadi), Sfârlea ('60 R. Pop), Novak, Cora, Balogh, Lascu ('88 Chișvasi). Antrenor: Ciprian Dianu

CAO Oradea: Egri - Varodi ('24 Man), Letan, Tenche, Panti, Balog ('33 Alungi), Haș, Blăgea ('62 Ardelean), Török ('65 Gânțe), Ciocan, Hosu. Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

Arbitri: Cheregi Ionuț - Toia Florian, Zah Valentin

Observator AJF Bihor: Boroş Petru