Crișul Sântandrei n-a mai repetat evoluțiile bune care au propulsat-o în play-off și în duelul revelațiilor cu CSM Sighet pierzând, 0-1, jocul de pe teren propriu din etapa a 5-a.

 

După un început de partidă echilibrat, oaspeții au arătat că ascensiunea din ultima perioadă nu este întâmplătoare. Mensah (24) a tras de la 17 metri peste (24), Mitruscsak (25) a șutat periculos din unghi, iar Anca-Trip a respins, după care portarul bihorean a avut o ieșire hazardată în afara careului, dar mingea trimisă de Tomșa (28) a fost respinsă din fața porții cu pieptul de Oros. 

Crișul a reacționat prin Hora (33), care a reluat puțin pe lângă poartă din 10 metri. O cursă a irezistibilului Emanuel Mensah (19 ani, împrumutat de la CFR Cluj) s-a încheiat cu o pasă în centrul careului pentru Alexandru Zaharia (37 de ani), care, nemarcat, a trimis mingea puternic, sub transversală (0-1).

Pe final de repriză a marcat și Crișul, dar golul lui Ionuț Ban (44), după un șut din 14 metri, la colțul lung, a fost anulat pentru o poziție de ofsaid discutabilă, decizia fiind contestată de gazde. În partea secundă, oaspeții s-au arătat nemulțumiți de unele decizii de arbitraj, la duelul din careu dintre Mitruscsak și Gondor (57) și la faultul comis de Anca Trip, ieșit în afara careului, în partea laterală a terenului. Portarul bihorean a fost atent la șutul puternic al lui Mensah (72), iar apoi Crișul Sântandrei a fost mai insistentă în atac, dar doar  Robert Tucan (86) a dat emoții oaspeților cu un șut puternic de la 30 de metri, mingea fiind respinsă de Berințan de lângă bară.

Succes meritat al maramureșenilor, mai motivați și cu inițiativă în joc, în timp ce bihorenii s-au dovedit neinspirați la finalizare și fără soluții să contracareze jocul în viteză al adversarilor care au săltat pe loc de baraj în seria 10!

În altă ordine de idei, doi jucători de la Crișul Sântandrei au fost convocați pentru un prim stagiu selecționatei de fotbal amator a României. Robert Turcan (30 de ani) și Laurențiu Prundaru (22 de ani), care s-au aflat și în lotul cu care anul trecut echipa a promovat din Liga a IV-a, se vor prezenta astăzi la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, une în perioada 29 aprilie – 1 mai, selecționata coordonată de directorul tehnic al FRF Mihai Stoichiță are programate și două jocuri de verificare.

Crișul: I. Anca Trip – L. Hadadea, Cr. Oros, D. Stan, S. Gondor, C. Trip (55 D. Maghiar), A. Achim (70 R. Turcan), Al. Sorian (77 M. Balogh), I. Ban, I. Hora, R. Popescu (77 R. Pașca). Antrenor: Gheorghe Ghiț

CSM Sighet: I. Berințan – P. Paul, A. Brașoveanu, P. Ndiaye, Gh. Tomșa (90+2 G. Bor), D. Andreas, A. Razak, Gh. Sofroni (58 Fl. Simion), Al. Zaharia (90+2 L. Buciuman), Em. Mensah (71 Guigui Yolou), L. Mitruscsak (90+2 D. Anchidin). Antrenor: George Zima

Arbitri: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș) – la centru; Nicușor Marin (Suseni – Argeș), Marian Mihai Ionescu (Bradu – Argeș) - asistenți.

Observatori FRF: Toth Iosif (Emei – Mureș), Irina Mîrț (București).

 

În celălalt joc din play-off-ul seriei 10, CSM Olimpia Satu Mare – SCM Zalău 2-2 (1-1)

Marcatori: Mansour Gueye 40, Răzvan Lazăr 59 / Sergiu Pop 45, Artur Pătraș 90.

Clasament

1. SCM Zalău                               5          2          2          1          8-7        49

2. CSM Sighet                             5          3          1          1          7-4        37

------------------------------------------------------------------------------------------

3. CSM Olimpia Satu Mare         5          1          1          3          6-9        37

4. Crişul Sântandrei                     5          2          0          3          5-6        34

Etapa viitoare (vineri, 3 mai, ora 18:00): SCM Zalău – Crișul Sântandrei, CSM Sighetu Marmației – CSM Olimpia Satu Mare.