Crişul Sântandrei a încheiat primul campionat de Liga a III-a cu o victorie, 2-1, împotriva liderului detaşat din seria a 10-a, SCM Zalău. Un succes de palmares, întrucât rezultatul nu mai putea influenţa clasările celor două echipe, asigurat de principalii oameni de gol ai formaţiei bihorene, Ioan Hora şi Robert Popescu.

În condiţiile unui meci fără miză, antrenorii ambelor echipe au mizat pe mai mulţi jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon. A rezultat o partidă deschisă, agreabilă, cu bihorenii mai insistenţi în atac. Robert Popescu a marcat al şaptelea gol stagional în minutul 19 din 6 metri după un corner executat de Sorian (1-0), după care s-a accidentat în urma unui duel aerian cu Sebastian Culda, fiind înlocuit cu Ioan Hora. Experimentatul atacant şi-a făcut simţită prezenţa la finalizare în minutul 51, când a şutat sub bară din 8 metri (2-0), după ce în aceeaşi fază Țifra și Prundaru au ratat din poziţii mai favorabile. A fost a 14-a  reuşită pentru Hora în această ediţie de campionat.

Cu gândul la meciul de baraj cu Unirea Ungheni, SCM Zalău s-a dovedit mai periculoasă în partea a doua şi după ratările lui Fl. Varga (65) și V. Mare (79) a reuşit să reducă diferenţa prin Andrei Micle (85) cu un şut de la marginea careului (2-1). Crişul Sântandrei încheie sezonul pe locul 4, o poziţie onorantă pentru o nou promovată, în timp ce zălăuanii se pregătesc pentru jocurile decisive din cursa promovării.

A doua calificată la barajul de promovare din Seria 10 este CSM Sighet, care a câştigat cu 2-1, la ultima fază, meciul din deplasare cu CSM Olimpia Satu Mare. Golurile au fost marcate de Ervin Zsiga (33 - 11 m), respectiv Alexandru Zaharia (26 – 11 m), Daniel Anchidin (90+4).

 

Crișul: I. Anca Trip - L. Prundaru (62 I. Ban), D. Mailinger, D. Stan (68 C. Ntchinda), Fl. Drăgan, C. Trip (46 D. Maghiar), P. Chiș-Toie, Al. Sorian, S. Gondor, R. Popescu (33 I. Hora), R. Pașca (46 L. Țifra). Antrenor: Gheorghe Ghiț

SCM Zalău: B. Miron - M. Geană (70 M. Bora), A. Bobaru, Fl. Pop, V. Kun (60 V. Mare), R. Scocîlcă (83 M. Leitan), D. Molnar, A. Pătraș (60 A. Micle), S. Culda, A. Jula (60 Fl. Varga), T. Cociș. Antrenor: Cristian Lupuț

Arbitri: Florin Andrei Vremăroiu (Moreni) - la centru; Tudor Șillo, Ștefan Mincu (ambii din Târgoviște) - asistenţi. Observatori FRF: Vasile Rad (Arad) și Octavian Șovre (Satu Mare).

Clasament play-off, Seria 10

1. SCM Zalău  9          4          3          2          19-11   56

2. CSM Sighetu Marmaţiei       9          5          2          2          14-14   44

------------------------------------------------------------------------------------------

3. CSM Olimpia Satu Mare      9          2          3          4          12-14   42

4. Crişul Sântandrei      9          3          0          6          8-14     37