Eficientă cu echipele cu pretenţii ale seriei a 10-a, Crilşul Sântandrei risipeşte cu uşurinţă puncte cu formaţiile din subsolul clasamentului. Aşa s-a întâmplat sâmbătă pe teren propriu, când a remizat (1-1) pe final cu nou promovata Vulturul Mintiu Gherlii, după ce în rundele precedente învinsese echipe cu pretenţii, precum SCM Zalău, Minaur Baia Mare, în deplasare, sau CSM Sighetu Marmaţiei!

 

Contrar aşteptărilor, gruparea clujeană a fost mai activă şi mai concretă pe faza ofensivă. Încă din start Vulturul a ameninţat poarta gazdelor. În minutul 7, Alexis Paul s-a descotorosit de fundaşii centrali adverşi şi singur a la 8 metri a trimis peste Iulian Anca Trip, în bara transversală. Portarul bihorean a fost pe fază la şutul-centrare expediat de Ciobănică (14), deturnat în corner, executat cu efect de acelaşi jucător, dar Anca Trip a boxat mingea din zona liniei porții. Crişul a replicat spre final de repriză prin Vlad Costea (40) cu un şut de la 20 de metri, dar Bledea s-a întins şi a respins în corner.

Repriza secundă a debutat favorabil pentru clujeni. O minge centrată din partea dreaptă a fost reluată pe spate de  Claudiu Olar-Curea (49) din mijlocul careului direct în plasă (0-1). Peste cinci minute, Banc a avut şansa desprinderii, dar a fost blocat în momentul finalizării de către Daniel Stan. Jocul bihorenilor a început să se mai lege în ultimele 20 de minute, când au apărit şi ocaziile. Constantin Trip (70) a tras tare de la 20 de metri, dar pe direcţia portarului, care a respins cu ceva emoţii. Sergiu Pop (76) a reluat periculos cu capul după un corner, dar mingea a trecut agonizant pe lângă poartă, în timp ce Paşca (85) a încercat să trimită plasat la colţul lung de la 12 metri, însă a făcut-o slab, iar Bledea a respins. Portarul oaspeţilor n-a mai avut ce face la o fază prelungită de atac în minutul 89, când Sergiu Pop şi-a arătat instinctual de golgeter, finalizând din 12 metri, pe colţul lung (1-1).

Crişul Sântandrei a ratat şansa de a-şi consolida şi mai mult locul din play-off, dar se poate revanşa etapa viitoare, prima din retur, când va evolua tot pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj. Întrucât adversara joacă joi în grupele Cupei României, cu Farul Constanţa, meciul a fost programat, duminică, 3 noiembrie, de la ora 14:00.

Crișul: I. Anca Trip – L. Hadadea, D. Stan, R. Turcan, S. Gondor – D. Maghiar (62 C. Trip), G. Cherman, Al. Sorian (85 A. Hosu), V. Costea (62 L. Prundaru) – Sg. Pop, R. Popescu (62 R. Pașca). Antrenor: Călin Cheregi

 

Vulturul: Al. Bledea – P. Sabadîș, R. Nagy (65 M. Fodorean), B. Fabian, L. Kiss, M. Bolboacă, Cl. Olar-Curea, C. Ciobănică (79 R. Marian), Al.Paul (85 R. Prangate), D. Banc (65 M. Ormenișan), Sg. Pop. Antrenor: Mircea Feșnic

 

Arbitri: Răzvan Necrici (Baia Mare) – la centru; Sebastian Pantea, Andrei Pâslaru (ambii din Arad) – asistenţi, Răzvan Rusu (Șiria) – rezervă.

Observatori FRF: Dorin Micșa (Timișoara) și Constantin Por (Satu Mare).