După două victorii în fața unor echipe (Snagov și Petrolul) care se bat pentru promovare, orădenii au reușit doar o remiză albă în fața unei candidate la retrogradare. Cauza principală a acestui rezultat a fost calitatea suprafeței de joc, una acoperită cu smocuri de iarbă și plină de denivelări.

Deși la Balotești era o „pâine de mâncat” cum spune o vorbă românească, calitatea suprafeței de joc a făcut imposibilă realizarea obiectivului, acela de a cuceri toate cele trei puncte. Cu toate acestea, bihorenii și-au creat două ocazii importante irosite de Vasile Pop și Yabre. Până la urmă este un punct obținut în deplasare, luceferii legând astfel, pentru prima dată în acest campionat, trei jocuri fără înfrângere. Fără Alex Dulca, unul dintre cei mai în formă jucători, suspendat pentru cumul de galbene, bihorenii au încercat să construiască așa cum sunt obișnuiți dar calitatea terenului le-a limitat șansele de a se apropia de multe ori periculos de poarta adversă.

Yabre putea aduce toate cele trei puncte

Prima oportunitate a apărut în minutul 19 atunci când Bebey, lansat excelent pe partea dreaptă, a șutat de la 22 de metri spre colțul lung dar balonul a trecut pe lângă. Gazdele au replicat în minutul 28 când Rareș Mihai a pătruns în careu pe dreapta dar și-a prelungit mingea prea mult iar Moga a reușit să rețină. Acestea au fost singurele faze notabile din prima repriză. După pauză, Cristian Lupuț a efectuat două modificări pentru a reîmprospăta atacul (Mitrică și Ludușan în locul lui Bebey și Nemeș). După trei minute de la reluare, Ludușan și-a creat prima ocazie șutând din întoarcere, de la marginea careului, fără a-l învinge însă pe Iordan. Gazdele au și ele o șansă de a marca în minutul 64 atunci când Vasile Mihai a deviat din 6 metri o centrare venită de pe stânga de la Paraschiv dar apărarea oaspeților a reușit să repsingă. Cea mai importantă ocazie a orădenilor a venit 2 minute mai târziu. Yabre a trimis cu capul, din 4 metri, puțin pe lângă o centrare venită dintr-un corner de pe partea dreaptă. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil astfel că luceferii își trec în cont cea de-a 8-a remiză în actuala ediție de campionat. Cu acest punct, echipa pregătită de Cristian Lupuț coboară un loc în clasament, pe 11, cu un total de 38 de puncte. În runda viitoare, vineri de la ora 11.00, Luceafărul va evolua la Sânmartin cu CS Mioveni, a 7-a clasată.

CS Baloteşti: Iordan – Mitrache, Flămânzeanu, M. Ghiţă, M. Badea (46 R. Licu) – M. Neagu, D. Capotă, R. Mihai – Clătinici (71 Cocârlă), F. Paraschiv (66 Stoica), V. Mihai (cpt.). Antrenor: Ciprian Niţă

Luceafărul Oradea: B. Moga – Prejmerean, F. Yabre, Cr. Oros, Al. Băican – V. Pop, Preoteasa, Lu Yuefeng (78 Ciul), Nemeş (46 Mitrică) – G. Paraschiv, Bebey (46 Luduşan). Antrenor: Crisian Lupuţ

Cartonaşe galbene: Yabre 22, V. Pop 90+2 / Cocârlă 82

Arbitri: Dan Florin Dreve – Doru Claudiu Lucaciu (ambii din Cluj-Napoca) şi Cosmin Bojan (Târgu Mureş).

Observatori FRF: Ionuţ Borcan (Ploieşti), Mihai Andrieş (Bucureşti).