Dintre toate secțiile Clubului Sportiv „Bihorul” Beiuș, echipa de Ashihara Karate are cel mai valoros palmares, de-a lungul anilor, elevii lui sensei Ghiță Toderici, deținător al centurii negre 3 DAN, adunând zeci de clasări pe podiumurile campionatelor naționale, europene și mondiale.

În actualul context epidemiologic, sensei Ghiță Toderici și zecile de discipoli, practicanți ai artelor marțiale pe care acesta le antrenează – Ashihara Karate și Kickbox, se pregătesc asiduu la sala de sport din incinta Complexului sportiv „Matei Francisc”. După cum declara sensei Ghiță Toderici, sportivii au fost împărțiți pe grupe, cei treizeci de karateka – începători și avansați, cu vârste între cuprinse între cinci și șaptesprezece ani – având antrenamente lunea, miercurea și vinerea, de la 15 la 17, în timp ce practicanții de Kickbox se pregătesc marțea și joia, între orele 19 și 21, atât juniorii, cât și seniorii.

Reputatul sportiv și antrenor Ghiță Toderici a subliniat că antrenamentele se desfășoară cu respectarea condițiilor de igienă și distanțare fizică legale, necesare pentru evitarea infectării cu coronavirus. Tocmai de aceea, sportivii au fost repartizați în grupe care se antrenează în zile diferite, numărul participanților ținând cont de dimensiunile sălii de sport care găzduiește pregătirea componenților secției de arte marțiale a Clubului Sportiv „Bihorul” Beiuș.

Interlocutorul nostru speră ca elevii lui să mai poată participa la o competiție majoră în acest an, și anume la Campionatul Național de Ashihara Karate – Kata, existând discuții vizavi de organizarea acestei întreceri sportive la finele lunii noiembrie. Dacă activitățile sportive nu vor fi din nou suspendate, va avea loc și tradiționalul examen de final de an, anunța sensei Ghiță Toderici.