Alb-verzii au pierdut această partidă în condițiile în care au jucat de la egal la egal cu o echipă mult mai experimentată care însă, după ce a ajuns pentru prima dată în avantaj, nu s-a sfiit să includă în repertoriu simulările și provocările lipsite de fair-play.

Alb-verzii în grafic

La debutul acestei ediții de Liga a IV-a, CA Oradea a fost, fără nicio umbră de îndoială, o echipă cu un lot adunat în pripă, chiar dacă cu unii dintre jucători s-au purtat discuții încă pe parcursul ediției trecute. Jocul întregului ansamblu trebuia încă rodat, armonizat, astfel că era greu de crezut că echipa alb-verzilor va putea domina încă din acest an seria din care face parte și să emită pretenții clare de promovare din acest sezon. Formată în mare parte din jucători tineri și foarte tineri, talentați, dar neexperimentați, CAO se părea că, având la dispoziție acest lot, nu va putea accede în playoff-ul competiției. Iată însă că după 5 etape parcurse din această ediție, jocul tinerilor „vulturi verzi” ne dă dreptul să sperăm că cel puțin o prezență în acest playoff este perfect posibilă. După debutul stângaci de pe Iuliu Bodola, însă această întâlnire a avut un istoric aparte (cu eliminări, nervi, etc), a urmat o serie de trei victorii. Una mai muncită (1-0), dar cu o echipă cu pretenții, Olimpia Salonta, și alte două obținute la scoruri concludente care au avut menirea de a sugera că formația CAO nu este o echipă oarecare la acest nivel. Probabil pentru alb-verzi cel mai clar examen era evoluția, și nu neapărat rezultatul, din confruntarea cu formația care pare acum cea mai puternică în această serie, Bihorul Beiuș. Iar tinerii „vulturi” nu au dezamăgit, chiar dacă au părăsit terenul învinși. Au jucat de la egal la egal cu mult mai experimentata echipă beiușeană, iar pe alocuri au dominat destul de clar disputa în teren, scorul final fiind, într-o oarecare măsură, mai degrabă rolul hazardului în condițiile în care putea să fie favorabil oricărei dintre cele două formații.

Partidă sub semnul echilibrului

Primii care au înscris pe stadionul „Minerul” din Ștei, acolo unde își dispută Bihorul Beiuș partidele de pe teren propriu până la modernizarea propriei arene, au fost orădenii. În minutul 10, Sergiu Ciocan a executat o lovitură liberă de la circa 18 m, ușor lateral stânga, iar portarul gazdelor, Odobasianu, nu a reușit să respingă balonul decât în plasa propriei porți. A urmat o perioadă de joc dominată de orădeni cu multe ocazii irosite la poarta gazdelor. Campionul ratărilor a fost golgheterul echipei, Sergiu Ciocan. Și astfel, oarecum împotriva cursului jocului, gazdele au reușit să restabilească egalitatea în minutul 22 atunci când Al. Lezeu a trimis un șut puternic la poartă, iar balonul, cu mult noroc, deviat fiind de apărarea gazdelor, s-a oprit doar în plasa oaspeților. Au urmat momentele mai bune ale alb-roșiilor care au avut la rândul lor câteva situații bune de a marca irosite însă.

Gazdele au început la fel de promițător și partea secundă însă de această dată oaspeții au fost cei care au înscris, contrar jocului, în minutul 50, după ce C. Letan a fructificat, din careu, un corner bine executat de Ciocan. Alb-roșii au dominat în continuare însă atacanții au ratat din poziții destul de clare. Golul egalării a venit astfel doar în urma unui penalty obținut la o pătrundere în careu a lui D. Lăsconi și valorificat de M. Trip, în minutul 61. Trei minute mai târziu, D. Ușvat trimite o lovitură liberă de la centrul terenului, iar balonul este prelungit de Lăsconi în careu unde V. Degău profită de indecizia alb-verzilor și înscrie nestingherit, stabilind scorul final la 3-2 pentru gazde. Au urmat minutele în care gazdele au fragmentat jocul prin simulări și alte tertipuri, iar oaspeții iritați nu au reușit să restabilească egalitatea în ciuda câtorva faze promițătoare.

Bihorul Beiuș va avea posibilitatea să-și consolideze poziția în clasament, etapa viitoare, în deplasarea de la Roșia, în timp ce CAO va întâlni la Paleu, Universitatea Oradea, echipă aflată în ascensiune cu pretenții la cele 4 locuri de playoff.

Marcatori: Alex Lezeu '22, Mădălin Trip '61 (penalty), Vlad Degău '64 / Sergiu Ciocan '10, Cosmin Letan '50

Bihorul Beiuș: S. Odobasianu - C. Ion, I. Popa, G. Ciobriș ('78 Seb. Popa), Vl. Degău, D. Ușvat, Al. Lezeu ('78 N. Mihoc), R. Toderici, M. Trip, R. Țirban ('59 Al. Toderici), D. Lăsconi. Antrenor: Vlad Silaghi

CA Oradea: C. Har - D. Pop, Ad. Mal ('64 R. Bodea), C. Letan, M. Abagiu, D. Bóné ('30 I. Pop), N. Farcaș ('78 A. Catana), D. Farcaș ('64 P. Torj), L. Criste ('78 R. Pădurean), V. Dobrescu, S. Ciocan. Antrenor: Ciprian Dianu

Arbitri: Sergiu Bărcan - Stelian Beleneși, Florian Toia (toți din Oradea)

Observator AJF Bihor: Ludovic Rozsa (Oradea)