Pe un teren greu, plin de băltoace, CS Diosig și Unirea Valea lui Mihai, au purtat o luptă surdă din care câștigătoare putea să iasă oricare dintre echipe. A fost până la urmă egal, 2-2 (2-0).

Gazdele au pus stăpânire pe joc încă din primele minute ale partidei. Fotbaliştii Diosigului au fost mai prezenți în joc, mai vivace în încleștările unu la unu pe terenul presărat cu băltoace și care tindea, cu trecerea timpului, să devină unul mocirlos pe alocuri. Primul gol a „picat'' în favoarea Diosigului, în minutul 8, când, la o fază colectivă, mingea a fost returnată în careu de la linia de fund în ultima clipă, iar Sergiu Popa, bine poziționat, a trimis-o cu latul în plasa porții de la circa 5-6 metri. Al doilea gol marcat în minutul 17 a fost mai degrabă „opera singulară'' a lui Vali Mangra care și-a întors adversarul direct catapultând balonul în plasa din dreapta portarului, de la vreo 22 de metri, aproape central. În afară de cele două goluri, gazdele au mai avut câteva ocazii destul de clare de a marca, nefructificate, în timp ce oaspeții au apărut și ei prin careul amfitrionilor dar fără a periclita cu adevărat poarta Diosigului. CS din localitate a intrat la pauză cu liniștea care îți conferă două goluri marcate și sentimentul că și-au subordonat adversarul.

 

Oaspeții, mai incisivi

De la cabine, oaspeții de la Valea lui Mihai s-au întors mult mai deciși să schimbe soarta acestui meci. Au pus stăpânire treptat pe joc, iar ocaziile mai clare de gol au apărut la poarta gazdelor în repriza secundă. Ei au reușit să reducă din handicap în minutul 53 prin F. Lazăr când, după o centrare de vreo 20 de metri din dreapta, Gego a încercat s-o direcționeze cu o lovitură de cap spre poartă dar n-a reuşit decât s-o prelungească până aproape de bara din dreapta lui Ghețe, unde a apărut fundașul central Lazăr care a trimis cu latul în plasă ca în zilele sale de glorie când juca atacant și marca pe bandă rulantă. În continuare echipa care a căutat combinațiile în joc și construirea acțiunilor din propria jumătate a fost cea oaspete, în timp ce gazdele au renunțat la jocul de construcție unde mijlocașul D-tru Sabău a excelat în prima repriză, și au început să arunce mingile direct în față „pe'' atacanți. Probabil a fost o indicație tactică de la vestiar din cauza terenului din ce în ce mai mocirlos în zona de mijloc. Dar n-au obţinut decât o fază în care un fundaș de la oaspeți şi-a trimis mingea cu capul în propria transversală „ratând'' un autogol de toată frumusețea, în minutul 57. Între minutele 56-60 a fost un asediu total la poarta Diosigului, perioadă în care s-au executat trei lovituri de colț și a fost nevoie de intervențiile uimitoare ale portarului Vlad Ghețe pentru ca scorul să nu se modifice. Gazdele vor răspunde acestei presiuni cu mingi lungi culese aproape toate de înaltul fundaș Lazăr care în partea a doua a jucat foarte bine. Totuși, în minutul 79, scăpat pe contratac, Daina își răsucește adversarul și trimite o minge cu efect, din lateral, de la circa 16 metri, care a nimerit doar bara transversală aproape de vinclul opus.

 

Vlad Gheţe, jucătorul meciului

Imediat la acțiunea următoare, după o fază colectivă, Solymosan pătruns în careu pe stânga il lobează inteligent pe Ghețe pentru 2-2, mingea poposind în plasă şi stabilind scorul final, în minutul 80. Dar pentru că acest scor să rămână până la final a fost nevoie și de bravura portarului Vlad Ghețe care a avut patru intervenții de-a dreptul senzaționale cu mâna și chiar cu piciorul, în repriza a doua. Pentru meritul de a fi păstrat măcar un punct „acasă'', Vlad Ghețe poate fi considerat jucătorul meciului. Iar fiindcă duminică și-a dus aleasa inimii în fața altarului îi urăm tradiționalul „Casă de piatră''!

CS Diosig: Ghețe - Pașca, Toseschi, Oltean, Marc, Vaida, Sabău, Daina, S. Popa, Țîrlea, Mangra ('70 Sereș). Antrenor: Valer Durdeu

Unirea Valea lui Mihai: Kis Mark - Urbanowski, Jude, Lazăr, Crișan, Solymosan, Boros, Lakatos, Bacso, Szeles, Gego. Antrenor: Sandor Fele

Arbitri: Pirtea Andrei - Orban Norbert, Bandula Radu Florin

Observator AJF Bihor: Florin Marian