CA Oradea s-a întors pe unul dintre puținele terenuri unde în sezonul trecut a trebuit să se recunoască învinsă, după o partidă intensă. De această dată lucrurile au stat cu totul altfel. Fără să se întrebuințeze prea serios, echipa orădeană a câștigat această partidă la pas cu scorul de 4-0 (3-0).

Prima repriză, decisivă

Doar cinci minute i-au fost necesare echipei orădene ca să deschidă scorul în meciul disputat la Alparea, fieful echipei CS Oșorhei. În acel minut 5, Andrei Haș a bătut bine o lovitură de colț de pe partea dreaptă, iar balonul a ajuns în învălmășeala creată în fața porții gazdelor la fundașul stânga orădean Alin Panti, care a trimis-o elegant în plasa porții adverse pentru 1-0. O perioadă de timp părea că „vulturii verzi” se mulțumesc cu acest rezultat, ocaziile fiind destul de rare la cele două porți, dar a venit minutul 29 când autorul primului gol, Alin Panti, în vervă de joc, finalizează o acțiune personală pe partea stângă, cu o centrare excelentă în careu, unde apare oportun Darius Costea care înscrie lejer pentru 2-0. Oaspeții ar fi putut să-și mărească avantajul încă din minutul 32 când experimentatul C. Letan a trimis de la punctul cu var, după un penalty obținut de Ciocan, în transversala porții lui M. Jakab ocrotit de șansă la această fază. Nu va mai avea șansă peste 10 minute ('42) când după o colaborare cu Tenche, Hosu va trimite de la limita careului de 16 metri ușor dreapta, o minge bine plasată în colțul lung al porții gazdelor, scorul devenind 3-0.

„Vulturul” Hosu planează peste toți golgheterii

Același Hosu va pecetlui scorul final la 4-0 în minutul 52, după o centrare venită din dreapta de la Costea. Marius Hosu înscriind deja, în etapa a XII-a, al 29-lea său gol stagional, tot atâtea cât a înscris Ciocan, golgheterul ediției precedente, pe toată perioada campionatului trecut. Frumoasă performanță! Apoi jocul a intrat într-un soi de lâncezeală, în teren făcându-și loc și câțiva jucători odihniți, probabil pe acest fond al schimbărilor, meciul s-a mai domolit. În continuare au mai fost câteva ocazii răzlețe la ambele porți ratate cu seninătate. Dintre acestea, cea mai spectaculoasă a gazdelor, s-a consumat în minutul 79  când S. Ban a trimis un șut la care s-a remarcat îngerul păzitor al porții orădene, Vlad Ghețe. Dar cea mai spectaculoasă ratare i-a aparținut puștiului Negruțiu care, bine servit de Ciocan, a trimis puțin pe lângă buturi din poziție ideală, în minutul 87.

Pentru „vulturii verzi” urmează o partidă relativ ușoară cu nou-promovata Foresta Tileagd, pe Stadionul „Iuliu Bodola'', sâmbătă, de la ora 11.00, iar CS Oșorhei va avea o partidă deosebit de grea la Borș, în fieful „leilor albi” în aceeași zi și probabil de la aceeași oră 11.00.

CS Oșorhei: Jakab - Rus, Foia ('87 Keresztesy), Samuilă, Fitero, Iova ('79 Leș), Gall, M. Ban, Boka (' 66 Pașca), S. Ban, P. Suciu. Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț.

CA Oradea: Ghețe - Copil ('54 Man), Letan ('54 Ioviță), Stan, Panti, Haș ('54 Balog), Tenche, Costea, Lezeu, Ciocan, Hosu ('71 Negruțiu). Antrenor: Emil Borza

Arbitri: Cheregi Ionuț - Matica Marius Ionuț,Cearnău Sergiu

Observator AJF Bihor: Cornel Pantea