După eșecul oarecum neașteptat suferit în ultimul amical susținut pe teren propriu, 2-3 cu Șoimii Lipova, echipa pregătită de către Florin Faracș a avut o prestație excelentă pe terenul echipei care a terminat pe locul al doilea playoff-ul Seriei a 8-a din Liga a III-a învingând-o în propriul fief cu scorul de 4-1 (3-0).

În ciuda faptului că are la dispoziție un lot de jucători alcătuit în mare măsură din jucători tineri și foarte tineri, Florin Farcaș a pregătit excelent echipa în ultima săptămână fapt care a condus către acest rezultat totuși neașteptat. Roș-albaștrii au avut de această dată în Sergiu Jurj omul de gol, un atacant bătăios dar care nu se lipește de gol foarte des. În jocul din Banat însă Jurj a reușit o triplă într-un interval de timp de doar 19 minute (minutele 6, 22 și 25). Bihorenii au evoluat foarte bine pe parcursul primei reprize în care, pe lângă cele trei goluri marcate de Sergiu Jurj, au irosit și un penalty prin Marius Hosu, în minutul 10. Gazdele, care se anunțau a fi extrem de redutabile având în vedere parcursul din campionatul trecut, au redus din diferență abia în minutul 60. Totuși, scorul final a consemnat aceeași diferență de trei goluri înregistrată după 45 de minute în favoarea orădenilor care au mai marcat o dată prin tânărul Andrei Hosu, în minutul 77. Rezultatul este unul excelent având în vedere și condițiile meteo, temperatura exterioară la ora jocului de sâmbătă fiind caniculară. Cu toate acestea, tânăra echipă bihoreană nu s-a menajat deloc, atitudinea în joc fiind excelentă. În ciuda acestui succes elocvent, tehnicianul bihorenilor și-a exprimat la final nemulțumirea cu privire la lotul de jucători, 2-3 poziții din teren nefiind adecvat acoperite la această oră.

Următoarea partidă de verificare pentru FC Bihor se va desfășura la mijlocul acestei săptămâni, miercuri, de la ora 17.00, în deplasare, pe terenul echipei Gloria Lunca-Teuz Cermei, câștigătoarea playout-ului din Seria a 8-a a Ligii a III-a, în campionatul trecut.

FC Bihor: K. Fila (70 Ed. Nergheș) – R. Gunie, Al. Popa (65 D. Lupșe), D. Stan (60 S. Oșvat), L. Ioviță (65 P. Andraș) – G. Cherman (60 R. Ardelean), Cl. Petruș (70 R. Săutiuț), I. Ban (55 Fl. Drăgan), A. Gheorghiță (60 A. Chindlea) – Sg. Jurj (70 I. Pop), M. Hosu (65 A. Hosu). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe