Cele mai valoroase echipe de fotbal bihorene vor susține sâmbătă, de la ora 17:00, pe terenul din Sânmartin, derby-ul local în care ne așteptăm să vedem multă ambiție și determinare.

Fără mize certe

Rămase fără o miză reală în campionat, ambele echipe vor lupta probabil doar pentru a-și dovedi supremația în fotbalul bihorean cu riscul de a contrazice chiar și clasamentul actual al seriei. CSC Sânmartin, la distanță de 5 puncte de posibila poziție retrogradabilă (nimic nu-i sigur încă) și având de partea sa și golaverajul în comparație cu cele două formații din spatele său, nu este amenințată în mod cert de spectrul retrogradării. În timp ce CA Oradea mai are doar de „doi bani” speranțe la ocuparea locului al doilea care i-ar oferi posibilitatea participării la baraj. Astfel ambele echipe descătușate de presiunea iminentă a rezultatului ar putea oferi o partidă atractivă, spectaculoasă pentru a dovedi tuturor care este cea mai valoroasă echipă bihoreană a momentului.

Echipa gazdă, până în a doua parte a anului trecut, era o echipă mult mai echilibrată pe compartimente și mai matură în joc decât cea a alb-verzilor orădeni. CA Oradea însă a trecut, în ultimul an și odată cu accederea în Liga a III-a, printr-o remaniere a lotului, plus că unii jucători tineri au căpătat experiență și astfel, în acest moment, pare formația mai valoroasă dintre cele două rivale bihorene. În timp ce gazdele de la Sânmartin au stagnat sau chiar au regresat un pic, CAO a evoluat valoric devenind o echipă competitivă cu pretenții legitime la accederea în eșalonul superior. Și poate că...chiar așa s-ar fi întâmplat dacă un anumit DSP nu ar fi hotărât altceva...

Rezultate diametral opuse

În etapa precedentă, cele două formații au obținut rezultate diametral opuse. În timp ce CA Oradea a realizat scorul campionatului administrându-i echipei din Șomcuta Mare un neverosimil 8-1, CSC Sânmartin a trebuit să se recunoască învinsă pe terenul liderului din Baia Mare cu scorul, destul de drastic, de 4-1. Dar CA Oradea a disputat această partidă de pe teren propriu în formula, probabil, mult apropiată de cea ideală, binențeles din ce are la dispoziție în acest moment în lot, în timp ce echipa din Sânmartin s-a prezentat pentru confruntarea cu Minaur fără 6 jucători de bază. În lipsa unor fotbaliști precum Salif Nogo, Alex Pintea, Ionuț Ban, Cosmin Sîrbu, Mădălin Popa sau Cyrus Habakuk, lăsați acasă din diferite motive, echipa bihoreană a încasat o corecție severă de la liderul seriei. Probabil că toți acești absenți, sau măcar o mare parte din ei, vor fi prezenți pe suprafața de joc în confruntarea de sâmbătă cu „vulturii verzi”. Astfel forțele fiind mult mai echilibrate, cei prezenți vor putea asista la o întâlnire agreabilă și viu disputată, jocul în sine având posibilitatea să întrunească calitățile unei dispute care să onoreze fotbalul bihorean.