Câștigătoare a fazei județene a Cupei României dar și a campionatului Ligii a IV-a Bihor, CSC Sânmartin va juca pe teren propriu, miercuri, 31 iulie, de la ora 17.30, în primul tur al fazei naționale a „competiției KO” împotriva Unirii Tășnad, formație care în această vară a retrogradat din Liga a III-a.

Tragerea la sorți pentru stabilirea duelurilor din primul tur al Cupei României – faza națională s-a desfășurat vineri, la sediul Federației Române de Fotbal. În acest tur vor participa 76 de echipe: 42 calificate din faza pe judeţ şi 34 din Liga a III-a. În total se vor disputa 38 de meciuri, data când vor avea loc fiind 31 iulie, de la ora 17:30. Meciurile se dispută într-o singură manşă. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se joacă încă două reprize de prelungiri, iar, după caz, se va trece la executarea loviturilor de departajare. În etapa naţională a Cupei României, ediţia 2019/2020, vor participa un total de 145 de echipe, calificate astfel: 14 echipe din campionatul Ligii I, 20 echipe din campionatul Ligii a II-a, 69 echipe din campionatul Ligii a III-a şi 42 echipe câştigătoare ale etapei de judeţ.

Sătmărenii au retrogradat în Liga a IV-a

Așadar CSC Sânmartin, echipă pregătită de Călin Cheregi, este prima formație bihoreană care debutează în noul sezon competițional. După ce a câștigat fără înfrângere campionatul Ligii a IV-a, Cupa României – faza județeană și barajul de promovare în Liga a III-a, campioana Bihorului va avea parte de un adversar aparent facil în această fază a competiției. După doi ani în care a activat pe cea de-a treia scenă a fotbalului românesc, Unirea Tășnad a retrogradat în Liga a IV-a după ce a terminat campionatul Seriei a V-a din Liga a III-a pe locul al 13-lea. Deși a fost invitată de către oficialii FRF să participe și în sezonul viitor în campionatul Ligii a III-a, conducătorii clubului sătmărean au declinat oferta din cauza dificultăților financiare cu care se confruntă clubul. Legat de acest aspect, Unirea Tășnad a renunțat la cea mai mare parte a jucătorilor care au evoluat pentru echipă în Liga a III-a, lotul fiind alcătuit în prezent mai ales din fotbaliști localnici.

Primul amical îl vor disputa sâmbătă

CSC Sânmartin s-a reunit în urmă cu exact o săptămână efectuând primul antrenament, de reacomodare la efort, pe terenul din Cordău. Cu un lot valoros, formația bihoreană nu a fost foarte activă, deocamdată, pe piața transferurilo, jucătorii aduși fiind aleși doar pentru a suplini eventualele accidentări ale titularilor. Pentru a pregăt cât mai bine faza I a Cupei României, bihorenii vor susține un meci de verificare sâmbătă, 27 iulie, în compania unei formații din cel de-al treilea eșalon al Ungariei. În eventualitatea în care va trece de Unirea Tășnad, CSC Sânmartin va juca miercuri, 14 august, în faza a doua a „competiției KO” în care vor participa 60 de echipe, 38 calificate din faza I naţională şi 22 din Liga a III-a.