Derby-ul Bihorului, dintre Luceafărul și CSC Sânmartin a fost doar parțial onorat, jocul a fost atractiv doar pentru încrâncenarea cu care cele două echipe s-au luptat pentru fiecare balon, spectacolul și fazele clare de poartă au cam lipsit, mai ales în partea a doua. Dacă prima treime a jocului a fost ''luminată'' de Luceafărul, restul partidei a fost dominată de gazde, care s-au impus in extremis cu 2-1!

Cocheta bază sportivă inaugurată la acest meci a avut destui spectatori...dincolo de gardul împrejmuitor! Luceafărul a început mai bine această partidă, cu mult elan, dictând un ritm destul de alert, cu combinații colective promițătoare. Răsplata a venit imediat, în minutul 11, însă a fost mai degrabă rodul unei acțiuni personale a lui M. Balogh. Acesta cu balonul la picior a înaintat din partea stângă spre zona centrală, a evitat câțiva jucători adverși și de la circa 18 metri a trimis un șut năprasnic, balonul intrând în plasă aproape de vinclul din stânga al porții apărate de Barabaș (1-0). După aspectul jocului de până atunci a fost un gol meritat. Golul egalării a venit tot în perioada de joc, circa 30 de minute, în care ''luceferii'' erau la timona partidei. În minutul 25 după o bâlbă a apărării oaspeților, S. Pop a ajuns în colțul careului mare și a trimis balonul plasat în colțul lung al porții Luceafărului pe lângă portarul Nergheș ieșit în întâmpinare (1-1).

Treptat, gazdele au pus stăpânire pe joc, iar raidurile lor prin careul oaspeților au devenit tot mai dese însă situații clare nu au fost de-a înscrie. Cea mai clară s-a consumat în minutul 41 după o lovitură liberă trimisă de Sorian de la circa 35 de metri lateral mingea a fost deviată de nucleul de jucători format în careu, iar puștiul Nergheș, din poarta Luceafărului, abia a reușit să devieze balonul cu vârful degetelor în corner.

Actul secund a început cu atacuri așezate ale gazdelor dar fără a periclita în vreun fel poarta ''luceferilor'', aceștia s-au așezat în propria treime de unde când aveau ocazia declanșau contraatacuri, însă, la fel de lipsite de substanță. Până spre finalul ei această repriză a fost modestă în faze reale de poartă jocul alternând dintr-o jumătate de teren în cealaltă, într-o ușoară notă de dominare a gazdelor, dar fără a le da prea mult de furcă celor doi portari. Se părea că jocul se îndreaptă spre un rezultat de egalitate, poate mai echitabil după fizionomia jocului, însă a venit faza din minutul 90. Atunci la o pătrundere hotărâtă a lui Sergiu Pop în careul advers, acesta a fost luat în primire de fundașul Cr. Oros, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Contact a existat, însă penalty-ul a fost acordat parcă cu prea multă ușurință, oaspeții solicitând henț, în momentul preluării balonului, la S. Pop. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu multă siguranță de același S. Pop care, fără a fi în zi de grație, dar prin cele două goluri și mai ales prin penalty-ul scos, a fost eroul acestei partide. În minutele de prelungiri, spiritele s-au încins mai ales după eliminarea din joc a lui Laza în urma colecționării a două cartonașe galbene. Nu se poate spune că CSC Sânmartin nu a meritat victoria dacă ținem cont de faptul că a căutat mai mult să se apropie de poarta adversă, prin atacuri poziționale, în timp ce ''luceferii'' au stat mai degrabă ''la cutie'' așteptând momentul pentru lovitura decisivă care n-a mai venit.

Cele două echipe se vor întâlni din nou mâine, de la ora 16.30, tot pe Stadionul Comunal din Sânmartin, în Cupa României,

CSC Sânmartin: Barabaş – Kovari, Nogo, Pintea, Arsene, Habakuk, Sorian, Sfârlea (64 M. Pop), Baciu ( 92 D. Dardai), I. Ban, Sg. Pop.

Antrenor: Cosmin Bodea.

Luceafărul: Nergheş – Gunie, Oros, Laza, Drăgan, Novak (25 Covaciu), Higyed (62 Gheban), Balogh, Marina (62 Tămaş), Toderici (80 Jurcuţ), Sg. Ban (80 Farcaş). Antrenor: Ciprian Dianu.

Arbitri: Claudiu Ștef (Târgu Mureș) – Patrick Sandu, Alexandru Gherman (ambii Timișoara)

Observatori FRF: Nicolae Ion China (Baia Mare), Teodora Albon (Cluj).