După înfrângerea din campionat, mult așteptata revanșă a echipei CSC Sânmartin s-a produs și formația s-a calificat în etapa următoare a Cupei României după ce a învins Luceafărul Oradea cu un concludent 4-1 (1-1).

Partitură schimbată

CSC Sânmartin a abordat această partidă cu totul diferit față de cea din prima etapă de campionat. Spre lauda ei, și-a învățat rapid și la timp lecția de-a fi mai umilă. Dacă în prima etapă senzația era că i-au luat la preț de matineu pe cei de la Luceafărul, de această dată întreaga echipă a interpretat o partitură care s-a dovedit înțeleaptă și, ce este mai important, câștigătoare. Cu unele „retușuri” în formația de start, dintre care portarul Barabaș a fost „lozul” cel mare, el dând o siguranță în plus în apărare și cu „odihnirea'” experimentatului Nogo, care însă a fost autorul unor gafe monumentale în partida de campionat, formația Sânmartinului nu s-a mai aruncat în atac, neglijând apărarea, cum s-a întâmplat vinerea trecută. A așteptat cu răbdare în treimea proprie, lăsându-i pe rapizii „mânji” ai Luceafărului să zburde, cedând în mod deliberat mijlocul terenului, sau cel puțin lăsând senzația asta, și atacând necruțător și cu mai multă concentrare decât au făcut-o în campionat. Și rezultatul s-a văzut, „luceferii” au avut vreo două situații prin Pașca și Costea în primele minute rezolvate cu multă siguranță de Barabaș, iar golul l-au primit din lovitură liberă, semn că gazdele au pus mare preț pe faza de apărare în această partidă.

Istoricul întâlnirii

Până la golul din minutul 25, ocaziile au fost destul de modeste și de o parte, și de alta. Atunci, în acel minut 25, Peter, de la oaspeți, a executat bine o lovitură liberă din lateral dreapta, iar Barabaș, având soarele în plină față, a reacționat, plonjând cu o fracțiune de secundă mai târziu și reușind doar să devieze balonul în bara laterală. Mingea buclucașă s-a reîntors cu încăpățânare în fața liniei porții, unde s-a creat un meleu, cel mai bine poziționat fiind Costea, care a trimis balonul în plasă. După acest gol au apărut câteva situații deosebit de prielnice și la poarta apărată de Răileanu. Acesta a scos in extremis câteva mingi grele cum a fost și cea din minutul 29, când, după șutul lui Ban, portarul oaspeților a intervenit cu piciorul la rădăcina barei. La o pasă primită din stânga de la Ban, Sorian, aflat în poziție centrală, izbește transversala cu un șut năprasnic de la circa 25 de metri în minutul 42. În ultimul minut de joc al primei reprize, Sorian a mai trăznit o dată transversala, cam din aceași poziție, dar de această dată „coțofana” a aterizat cuminte în plasa porții oaspeților, consfințind scorul de 1-1 la pauză.

CSC Sânmartin mai matură

Dacă în prima parte, staff-ul Luceafărului și-a permis să odihnească o parte din piesele grele ale echipei ca Mitrică, Paraschiv sau Maxin, aceștia și-au făcut treptat apariția pe teren, dar echipa Sânmartinului, bine îndrumată de pe margine, a jucat mult mai matur decât în urmă cu câteva zile. Drept urmare, gazdele au trecut până la urmă și la conducerea scorului, în minutul 61. Arsene a bătut o lovitură liberă de la 25 metri lateral dreapta, iar Răileanu, orbit de aceeași poziționare a soarelui, cum pățise și Barabaș în prima repriză, s-a trezit cu balonul în plasă. În minutul 80, același Arsene, cam din aceeași poziție, bate lovitura liberă pe colțul lung de unde S. Pop recentrează cu capul spre celălalt colț, unde apare oportun Fl.Pop și, în ultimă instanță, din cădere, trimite spectaculos balonul în plasă. Gazdele, probabil încurajate și de scor, se avântă și mai hotărâte în atac, iar eforturile lor au fost răsplătite în minutul 88, când după o deschidere pe extremă, S. Pop pătrunde și trimite din unghi dificil de la circa 14 metri în colțul opus încheind conturile la scorul de 4-1.

În timp ce „luceferii” rămân cu satisfacția că au câțiva tineri rapizi și tehnici în formație și care vor crește sigur în joc alături de cei mai experimentați, cu condiția să nu apară alte schimbări, CSC Sânmartin, trăind gustul plăcut al revanșei, se pregătește de turul următor al Cupei României care va avea loc în perioada 10-12 septembrie.

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, Pintea, Lupşe, Arsene, S. Brata ('67 Andraş), Habakuk, Tiponuţ, Ban ('81 Szabados), Sorian, Sg. Pop ('89 Cl. Popa). Antrenori: Călin Cheregi și Ciprian Fiter.   

Luceafărul Oradea: Răileanu – Gunie, Core, D. Pop, Papp, Prejmerean, Paşca ('55 Maxin), Manole ('76 Paraschiv), Peter ('65 Mitrică), V. Costea, Lasconi. Antrenor: Dragoş Militaru.

Arbitri: Andrei Vladimir Nagy (Aiud – Alba) – Csaba Antal şi Bogdan Paul Pojar (ambii Cluj-Napoca)

Observator FRF: Petru Boroş (Oradea)