După o primă repriză în care Sănătatea Cluj a dominat steril, CSC Sânmartin s-a impus în partea a doua, la un scor de forfait 3-0 (0-0), pe care nimeni nu îndrăznea să-l anticipeze în prima parte a jocului de la Sântion.

Schimbare de stil

Se pare că după lecția din prima etapă echipa din Sânmartin și-a însușit un nou stil de joc, mai realist, apărându-se grupat și disciplinat în propria treime și atacând periculos atunci când are ocazia. Asta au priceput antrenorii echipei din Sânmartin încă după primul meci pierdut la acest nivel, iar schimbarea de optică, de abordare este salutară atâta timp cât dă roade, iar zestrea din clasament, în creștere, asta ne sugerează. Şi în aceste condiții, a fost unul alert și frumos și aș îndrăzni să spun chiar spectaculos mai ales în ultima lui parte când echipa bihoreană a condus ostilitățile.

Oaspeții la timonă

Această partidă a început într-o notă de ușor echilibru, apoi treptat oaspeții au pus stăpânire mai ales pe mijlocul terenului. Având în față o formație care avea în rândurile sale jucători ca Ionuț Rada, Laurențiu Rus, Dan Matei, Dan Roman, Raul Ciupe, jucători cu vechi state de serviciu în eșaloanele superioare, CSC Sânmartin s-a așezat cuminte în propria jumătate așteptând momentele prielnice, care până la urmă s-au și arătat. Oaspeții au intrat în careul gazdelor dar fără a avea ocazii deosebite de gol în primele minute de joc. În schimb bihorenii au avut două ocazii mari prin același jucător, Szabados. Prima s-a consumat în minutul 23 când după o angajare în adâncime il driblează și pe portarul Lăzăreanu și trimite uluitor în bara laterală. A doua a venit peste 2 minute după o centrare de pe dreapta Szabados a reluat cu capul milimetric peste transversală. Clujenii au avut situații mai clare în minutul 32, când Roman  a trimis cu capul spre poartă evidențiind-ul pe Barabaș care a reținut mingea în brațe. În minutul 34, iar Roman, aflat în careul mic, reia în cădere pe lângă poartă după o centrare din lovitură liberă. În minutul 37 a fost o nouă lovitură liberă din dreapta aproape de tușă a "viruşilor verzi" care a traversat suprafața de joc până la limita careului mare pe partea opusă de unde Dan Matei a trimis spectaculos cu capul puțin peste vinclul opus.

"Triplă" Sergiu Pop

Partea a doua a început cu două schimbări în formația gazdă. Dintre care cel puțin una a creat ceva fiori celor de pe margine din tabăra gazdelor. Odată cu Szabados a fost schimbat și Ban care chiar dacă nu a făcut o primă repriză prea grozavă este capabil oricând prin viteză și dribling să destabilizeze orice apărare adversă. Au intrat în locul lor Popa Claudiu și Sergiu Pop, acesta din urmă fiind eroul partidei înscriind toate cele trei goluri. Prima dată și-a anunțat intențiile în minutul 48  când a fost indulgent cu oaspeții și-a trimis o frumoasă lovitură de cap peste transversală după o centrare trimisă de Sorian. În minutul 53 L. Rus trage de la 30 de metri un șut aproape de vinclu dar scoate în corner Barabaș, care a făcut un meci excelent vineri. Tot de la distanță însă de la vreo 40 de metri a trimis și D. Matei, ajutat de vânt, ''bomba'' lui mușcând din transversală înainte de-a ieși în aut. Ce nu au izbutit oaspeții nici de aproape și nici de la distanță a reușit S. Pop care după o combinație colectivă a gazdelor a trimis frumos cu latul în plasă din careu în minutul 60. Va recidiva în minutul 80, de această dată din penalty, obținut la o incursiune a lui Vancea în careul advers. Dacă după primul gol bihorenii au trecut la cârma jocului, după al doilea gol, formația clujeană a părut ca o echipă derutată și firesc a venit și al treilea gol marcat de același S. Pop, care după o deschidere ''marca'' Sorian de pe stânga, a trimis pe jos plasat în colțul lung, pecetluind scorul final (3-0) în minutul 88.

Pentru CSC Sânmartin urmează, miercuri, 11 septembrie, partida din turul IV al Cupei României, la Sântion, de la ora 16:30, cu Universitatea Cluj.

CSC Sânmartin: Barabaş – Tiponuţ (90 Andraș), Lupşe, Pintea, Arsene, S. Brata (68 Vancea), I. Ban (46 Cl. Popa), Fl. Pop, Habakuk, Sorian, Szabados (46 Sg. Pop). Antrenori: Călin Cheregi, Ciprian Fiter.

Sănătatea: F. Lăzăreanu –  Cr. Paul, D. Matei, I. Rada, D. Mic, Ad. Mar (50 Neamţ), Isac, L. Rus (84 Lupu), R. Ciupe (79 Cristea), D. Roman (79 Gaşpar), Ciaca. Antrenor: Marius Semeniuc

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timişoara) – Sergiu Corb şi Sergiu Dumea (ambii din Zalău). Observatori FRF: Silviu Mocanu (Arad) şi Florin Mierea (Timişoara).