Cu improvizații pe linia de fund față de formula obișnuită, și cu un joc în câmp mai puțin inspirat decât de obicei, CSC Sânmartin a suferit în unele momente ale jocului în fața „codașei'' SCM Zalău pentru a-și apropia victoria cu scorul de 3-2 (1-0).

Greu cu „lanterna roșie''

Echipa din Zalău s-a prezentat la această partidă din poziția de „lanternă roșie'' a clasamentului, fiind avidă de puncte care s-o ajute să părăsească această poziție ingrată. Ajunsă în această postură din cauza unei penalizări de șase puncte dar și a rezultatelor destul de modeste în acest început de sezon, echipa sălăjană a venit probabil cu ambiții mari, care în joc, s-au și materializat pe alocuri dacă luăm în considerare cele două goluri marcate dar și ușoara superioritate în evoluție din partea a doua. Echipa gazdă, probabil forțată de împrejurări, a jucat într-o formulă inedită pe linia de fund. În centru cu Tiponuț și pe postul de fundaș stânga cu Ionuț Ban, acesta din urmă, dezobișnuit cu această poziție, a avut câteva erori de plasament care au stârnit oftaturi, în micuța tribună, în rândul suporterilor echipei gazdă. Cele mai periculoase acțiuni ale oaspeților s-au născut pe partea lui, de altfel.

Repriza gazdelor

După un început de partidă mai echilibrat, în care s-a consumat așa zisa perioadă de tatonare, echipa gazdă a trecut la cârma jocului și s-a menținut cam pe toată durata primei reprize. Prima ocazie de gol mai serioasă însă le-a aparținut oaspeților, în minutul 7. Culda, unul dintre cei mai buni jucători de la echipa din Zalău, a bătut foarte bine o lovitură  liberă de la circa 30 de metri la care a fost nevoie de intervenția spectaculoasă a portarului Barabaș pentru ca mingea să fie deturnată în corner. Scorul a fost deschis în minutul 25. Angajat în adâncime de către Habakuk, Szabadaș a pătruns pe stânga și, după ce a depășit apărătorii adverși, a trimis plasat în colțul lung pe lângă portarul Băican. O altă ocazie de gol demnă de consemnat din prima parte le-a aparținut tot oaspeților și s-a consumat în minutul 38 când, după o lovitură de cap bine plasată, trimisă de Vitan, Barabaș a plonjat spectaculos respingând balonul cu podul palmei din apropierea liniei porții.

CSC Sânmartin mai pragmatică

Deliberat sau nu, în debutul părții a doua, gazdele au cedat treptat mijlocul terenului, dar acțiunile oaspeților chiar dacă au stârnit uneori panică în careul gazdelor au fost lipsite de consistență, fără a se naște vreo ocazie foarte clară de gol. Ocazia mai importantă și următorul gol au venit însă tot la poarta oaspeților. Inițial S. Pop, în minutul 55, a trimis un șut la poartă, din partea stângă, respins cu dificultate de pe linia porții de Băican. Apoi același S. Pop, peste două minute, a pătruns driblând din stânga spre zona centrală și undeva de la limita careului mare a trimis de această dată în plasă majorând scorul. După o mică perioadă de derută, oaspeții vor reuși să reducă din handicap în minutul 64 prin talentatul Culda care după o execuție tehnică de efect a trecut de fundașii gazdă pentru ca apoi să-l lobeze și pe portarul Barabaș ieșit în întâmpinare, mingea poposind în plasa porții gazdelor. A urmat perioada de joc în care orice pătrundere a oaspeților în careu creea frisoane în tribună. Dar în minutul 88, Sorian a bătut magistral o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri stânga, balonul descriind o acoladă cu finalitate, plasa porții zălăuane, jos, aproape de rădăcina barei de la colțul scurt. Se părea că zarurile au fost aruncate și așa a și fost, chiar dacă în minutul 90+3 Culda a reușit și el o execuție de efect, tot din lovitură liberă, de la circa 18 metri aproape central, mingea aterizând în plasa neatentului Barabaș, scorul devenind astfel 3-2 pentru gazde. Pentru egalare nu a mai fost timp spre ușurarea bihorenilor. Adunând 7 puncte, echipa din Sânmartin s-a apropiat de prima treime a clasamentului acolo unde îi este locul după valoarea lotului și a jocului prestat.

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, Tiponuţ ('65 Lupşe), Nogo, Ban, Brata ('50 Vancea), Andraş, Habakuk, Sg. Pop, Sorian, Szabados, Sg. Pop. Antrenor: Călin Cheregi

SCM Zalău: Băican – Kinczel, Şumlea, Călin, D. Laza ('84 D. Supuran), Cubaş ('66 Saroşi), Pop, Duma, Culda, Vitan ('58 Boje), Neuers. Antrenor: Alexandru Pop

Arbitri: Tudor Jurca (Arad) – Sebastian Pantea (Arad), Alexandru Gherman (Timişoara)

Observatori FRF: Maja Ioan - Cluj-Napoca, Hotico Ion - Baia Mare