Nou-promovată în eşalonul al treilea după ce a depăşit la baraj cu un dublu 2-0 pe ACS Floreşti, echipa pregătită de Călin Cheregi a reluat antrenamentele la începutul acestei săptămâni.

Lotul de jucători care a câştigat fără înfrângere campionatul Ligii a IV-a Bihor, precum şi barajul de promovare în Liga a III-a a fost aproximativ acelaşi la ora reluării pregătirilor. În acest moment, doar trei noutăţi se află sub comanda lui Călin Cheregi. Este vorba despre George Cornea, de la Crişul Sântandrei, Bogdan Dunduc, de la Universitatea Oradea, şi juniorul Cristea, de la CSM Oradea. Dar pentru ca evoluţia pe cea de-a treia scenă a fotbalului românesc să fie cât mai bună, conducerea formaţiei bihorene poartă discuţii şi cu alţi jucători care ar putea întări echipa. La cum s-a prezentat în sezonul de primăvară precum şi la baraj, CSC Sânmartin nu ar trebui să întâmpine nicio problemă în a ocupa un loc cel puţin la mijlocul clasamentului în viitorul sezon. Obiectivul asumat de antrenorul Călin Cheregi este acela de a presta un joc cât mai bun care implicit să nu provoace nicio emoţie în ceea ce priveşte rămânerea în Liga a III-a.

Antrenamentele de reacomodare la efort s-au desfăşurat pe terenul din Cordău urmând ca stagiul centralizat de pregătire să se desfăşoare la Pensiunea Metropol din Băile Felix. Primul amical este programat pentru data de 27 iulie atunci când bihorenii vor înfrunta o formaţie de Liga a III-a din Ungaria. Cel de-al doilea joc va fi primul oficial fiind vorba despre turul I al Cupei României cu un adversar care încă nu a fost desemnat, la data de 30 iulie. Pe 7 august, CSC Sânmartin va înfrunta Sănătatea Cluj într-o altă partidă de verificare urmând ca la trei zile distanţă, pe 10 august, băieţii pregătiţi de Călin Cheregi să se verifice cu cei de la Gloria Lunca Teuz Cermei. În data de 14 august va urma cel de-al doilea joc din Cupa României.