Vicecampioana României la polo pe apă se deplasează la Braşov, unde mâine, de la ora 19.00, şi sâmbătă, de la ora 11.00, va înfrunta CSM Corona Braşov într-o dublă contând pentru etapa a 4-a din Superliga Naţională.

Poloiştii orădeni au o primă parte a sezonului bună din punct de vedere al rezultatelor. Cu o participare apreciată în cupele europene, unde au ajuns până în semifinalele Euro Cup, bihorenii n-au încă forţa să învingă în campionat Steaua Bucureşti, echipă din Capitală care a părăsit întrecerile europene. Militarii au câştigat toate cele trei dueluri din acest început de sezon, unul în turul preliminar şi două contând pentru etapa a 3-a din prima grupă valorică. În schimb, Oradea merge ceas în Europa, unde a pătruns în penultimul act al LEN Euro Cup, după ce i-a depăşit în dublă manşă pe spaniolii de la CN Mataro.

În Superliga Naţională, CSM Oradea a început cu dreptul, învingând în dubla din prima etapă chiar pe Corona Braşov. Atunci, la Oradea, în Bazinul Ioan Alexandrescu, băieţii pregătiţi de antrenorul Dorin Costrăş s-au impus cu 14-10 şi 16-7, bifând astfel primele victorii în prima grupă valorică, unde mai evoluează Steaua şi Dinamo. Pentru a putea disputa returul dublei cu CN Mataro, CSM Oradea şi-a amânat etapa a 2-a din campionat atunci când trebuia să înfrunte Dinamo Bucureşti. După jocul din Spania a urmat dubla din Superligă, în Capitală, cu marea rivală, campioana, Steaua Bucureşti. În primul joc, ardelenii au pierdut la patru goluri diferenţă (7-11), urmând ca a doua dispută să fie încheiată la limită, 10-9, tot în favoarea echipei militare.

Adversara orădenilor de la sfârşitul acestei săptămâni este condusă de pe margine de către antrenorul Edward Andrei, iar cele mai importante nume din lotul acestora sunt Daniel Teohari şi Petru Ianc. În ultima rundă, braşovenii au suferit o înfrângere (7-6) şi au obţinut un rezultat de egalitate (9-9) în deplasare, cu Dinamo Bucureşti.

Aşadar, există toate premisele pentru ca CSM Oradea să îşi treacă în cont încă două victorii în Superliga Naţională de polo. În celălalt joc din prima grupă valorică se vor duela marile rivale din sportul românesc, Dinamo şi Steaua.