CSM U Oradea și-a mai asigurat serviciile a doi jucători pentru sezonul viitor. Americanul Aaron Broussard (30 ani) şi pivotul Cătălin Baciu (31 ani) au semnat un nou contract pe un an cu echipa orădeană.

Baschetbalistul american se înțelesese cu conducerea clubului înaintea suspendării activității sportive și încheierii bruște a sezonului competițional 2019/20, iar acum au parafat acordul. Aaron măsoară 1.92 metri și evoluează pe pozițiile 1-2-3. "Jucător de perimetru, Broussard este un baschetbalist de ambele faze. El poate să contribuie atât în atac, cât și în apărare. De asemenea, are capacitatea de a acoperi la mai multe poziții", este caracterizat de siteul oficial al clubului orădean. În palmaresul său figurează câte un titlu de campion al Islandei (2013) și Poloniei (2019).

În sezonul competițional 2019/20, Aaron a avut la CSM CSU Oradea  o medie de 12.2 puncte, 4.9 recuperări, 2.9 pase decisive, 1.9 intercepții în aproape 25 minute pe partidă, bifând 18 apariții în campionatul României, dar şi în SuperCupei României, Cupa României și în FIBA Europe Cup.

Înainte de a ajunge la CSM Oradea, Broussard a jucat în NCAA pentru universitatea Seattle (2008-2012), Grindavik (Islanda), Avignon (Franţa, liga III), Fos Provence (liga II), MKS Dabrowa Gornicza (Polonia), Nizhny Novgorod (Rusia), Anwil Wlocklawek (Polonia).

În ediția trecută de campionat, întreruptă în 10 martie, Baciu a jucat 15 partide, având medii statistice de 5 puncte, 3 recuperări, 0.6 capace în 10:12 minute pe meci. De asemenea, baschetbalistul originar din Cluj a mai evoluat pentru CSM U în SuperCupa României, Cupa României, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

„Jucător foarte înalt, atletic și mobil, Baciu acoperă la poziția 5. El se descurcă excelent în spațiul de trei secunde, fiind variantă utilă în ambele faze ale jocului pentru roș-albaștri”, menţionează siteul oficial al clubului orădean.

Baciu a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii, fiind  jucătorul lui Clemson Tigers, formație angrenată în NCAA Division I între 2008 și 2012. Ulterior a activat la U Mobitelco-BT Cluj-Napoca până în 2016, după care s-a transferat la CSM Steaua EximBank București, unde a jucat două sezoane. În sezonul 2018/19 a evoluat pentru SCM Timișoara, după care a semnat cu CSM CSU Oradea.

„Component al naționalei României, Baciu are opt sezoane la activ în baschetul românesc și a bifat 258 prezențe în Liga Națională, respectiv 31 în Cupa României. Are medii pe carieră de 6.5 puncte, 3.6 recuperări (1.3 ofensive), 0.6 capace și 0.3 intercepții pentru 8.2 la eficiență. Bobo are procentaje de 64% la aruncările din acțiune, respectiv 68% la linia de pedeapsă pe întreaga carieră profesionistă”, mai menționează siteul csmoradea.ro.

Până acum, CSM CSU Oradea are semnate angajamente cu Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Eduard Petrescu, Vlad Marinău, Enzo Vescan, Nikola Markovic, Giordan Warson, Arturas Valeika și Dragan Zekovic.