Campioana CSM CSU Oradea are cinci jucători convocaţi  la naţionalele României pentru acțiunile din vara acestui an. Mai precis despre selecţionarea în loturile lărgite ale loturilor U20 și de seniori ale României.

Tudor Fometescu și Edward Petrescu trebuie să se prezinte duminică la echipa națională U20 la Sibiu. Aici, jucătorii vor participa efectua un stagiu de pregătire centralizată, prilej cu care vor disputa şi jocuri de verificare. Dacă vor fi incluși în lotul de 12 vor participa la Campionatul European U20 masculin Divizia B ediția 2019, organizat  în Portugalia. Acțiunea lotului U20 se va încheia pe 22 iulie.

Giordan Watson, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu și Bogdan Țîbîrnă au fost incluşi în lotul lărgit al echipei naționale de seniori a României,  reunirea fiind prevăzută pe 21 iulie. Forul român de baschet va anunța până la data de 1 iulie, lista celor 16 jucători cu care va aborda pregătirea. Reprezentativa de seniori a României va fi angrenată în cea de-a 3-a fază a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021.