Ziua şi mutarea în ceea ce priveşte lotul de jucători pentru CSM CSU Oradea. Conducerea tehnică împreună cu cea administrativă au decis să renunţe, după 7 ani şi jumătate, la serviciile lui Bogdan Ţîbîrnă astfel că locul acestuia în echipă va fi luat de către Cătălin Baciu.

După ce marţi şi-a asigurat serviciile lui Dragan Zekovic cel puţin pentru încă un sezon, campioana României la baschet masculin l-a transferat ieri pe Cătălin Baciu, cu care a semnat o înţelegere valabilă pentru următorul sezon. Astfel, Cristian Achim are în acest moment trei jucători înalţi în lot, Zekovic, Markovic şi Cătălin Baciu. Ceilalţi jucători sub contract cu CSM CSU Oradea sunt românii Giordan Watson, Tudor Fometescu, Bogdan Nicolescu şi Eduard Petrescu.

„Variantă utilă în ambele faze”

Cătălin Baciu, un jucător de 30 de ani înalt de 2,14 metri, a evoluat în ultimul sezon pentru SCM Timişoara unde a avut următoarele medii statistice: 5.9 puncte, 4.0 recuperări (1.3 ofensive), 0.4 intercepții și 0.4 capace în 14:03 minute pe meci. Baschetbalistul a jucat 34 de partide în Liga Naţională şi 4 în Cupa României. De asemenea, a avut procentaje de 64% la aruncările de două puncte și 66% la linia de pedeapsă. „Jucător foarte înalt, atletic și mobil, Baciu acoperă la poziția 5. El se descurcă excelent în spațiul de trei secunde, fiind variantă utilă în ambele faze ale jocului pentru roș-albaștri”, este descrierea pe care siteul clubului orădean i-o face noului baschetbalist al CSM CSU. Baciu s-a format ca baschetbalist în campionatul universitar nord-american unde a jucat timp de 4 sezoane, între 2008 şi 2012. Ulterior acesta a devenit baschetbalist profesionist evoluând pentru U Mobitelco/BT Cluj-Napoca timp de 4 sezoane în oraşul său natal până în 2016 când s-a transferat la Steaua Bucureşti cu care a jucat două finale de campionat. Pentru formaţia din Capitală a evoluat două sezoane avându-l coleg în ultimul pe Dragan Zekovic, cel cu care se va reîntâlni la noua sa echipă.

Vine de la SCM Timişoara

În ultimul an, „Bobo”, cum îi spun prietenii, a jucat pentru SCM Timişoara. În cele 7 sezoane cât a evoluat în baschetul românesc, Baciu are următoarele medii statistice: 6.5 puncte, 3.6 recuperări (1.4 ofensive), 0.6 capace și 0.3 intercepții. El are procentaje de 64% la aruncările din acțiune, respectiv 68% la linia de pedeapsă pe întreaga carieră profesionistă. Baciu a fost component al echipei naționale a României. El a participat la EuroBasket 2017, unde a avut medii statistice de 7.8 puncte și 3.2 recuperări în 15.7 minute pe meci. De asemenea, Baciu a bifat cinci apariții la All Star Game-ul baschetului românesc. Cătălin nu a fost convocat pentru acţiunile echipei naţionale din această vară astfel că va putea fi prezent sub comanda lui Cristian Achim încă de la începutul perioadei de pregătire.