Apreciat de către staff-ul tehnic și conducerea clubului pentru evoluția din sezonul trecut, pivotului lituanian i s-a propus prelungirea contractului iar acesta a acceptat să-și continue cariera în orașul de pe Crișul Repede.

Baschetbalistul de 33 de ani a semnat un contatct valabil pentru sezonul 2018-2019, fiind dorit de către staff-ul tehnic pentru a reface tandemul Valeika – Denison care a dat satisfacție în anul în care Oradea a cucerit cel de-al doilea titlu de campioană națională. Lituanianul va fi din nou coechipier cu Giordan Watson, noul conducător de joc al roș-albaștrilor, după ce ambii sportivi și-au început carierele de profesioniști în anul 2008 la aceeași echipă din Germania (Eisbaeren Bremenhaven). Ulterior, Valeika a mai evoluat pentru echipe din Letonia, Spania și Lituania. El are nouă sezoane ca jucător profesionist și patru în campionatul universitar nord-american. De-a lungul carierei, Arturas a câștigat Liga Națională a României (2018), Liga Baltică (2017), respectiv Cupa Lituaniei (2013, 2014). De asemenea, a fost finalist al campionatului și cupei în Lituania, în 2015, alături de Lietuvos Rytas Vilnius. Între realizările individuale se remarcă includerea în cvintetul ideal al conferinței Big Sky din NCAA în ultimul sezon din liga universitară. De asemenea, Arutras a participat la All Star Game-ul baschetului lituanian în anul 2014.

„Un jucător extrem de bine educat baschetbalistic”

„Pivotul baltic se evidențiază prin abilitatea de a finaliza acțiunile pick and roll. Are un joc de picioare impresionant pentru talia sa și are o capacitate de a se apăra atât la poziția 4, cât și la poziția 5, iar situațiile de mismatch sunt gestionate extrem de bine. De altfel, Valeika este un jucător extrem de bine educat baschetbalstic și care înțelege foarte bine jocul defensiv. În plus, este un jucător atletic, aduce energie și care poate să susțină un ritm accelerat de joc (tranziție și contraatac). Alte calități sunt abilitatea de a se apăra în diferite sisteme, inteligența baschetbalistică și capacitatea de a recupera sub panoul advers”, este descrierea făcută baschetbalistului pe site-ul oficial al clubului. În sezonul 2017/18, Valeika a jucat 43 meciuri în Liga Națională, 3 în Cupa României și unul în FIBA Europe Cup. De altfel, Arturas a ratat un singur meci, chiar primul joc oficial al stagiunii precedente. El a avut medii statistice de 7.3 puncte, 5.1 recuperări (1.9 ofensive), 1.5 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.7 capace în 21:45 minute pentru 10.7 la eficiență. Înalt de 2.07 metri, Valeika evoluează la poziția 5. Născut la Vilnius, pivotul CSM CSU Oradea a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. În NCAA, Arturas a jucat pentru Midland (2004–2006) și Weber State (2006–2008).