Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea și-a asigurat, pentru următorul sezon, serviciile jucătorului sărb, Pavle Reljic. Astfel, sportivul de 27 de ani se va afla pentru al treilea an consecutiv în echipamentul roș-albastru al echipei din orașul de pe Crișul Repede.

Pavle Reljic va petrece al 6-lea sezon în campionatul României. Exceptând experiența de la CSM CSU Oradea, sârbul a mai evoluat în țara noastră la Timba Timișoara și BC Timișoara. Vârful formei sportive în LNBM l-a atins la Timba unde, în cele două experiențe trăite cu această echipă, a avut următoarele medii statistice: 12.8 puncte, 3.4 recuperări și 2.6 pase decisive pentru 10.8 la eficiență în prima jumătate a sezonului 2014/15 și 16.0 puncte, 3.6 recuperări și 3.3 pase decisive pentru 15.3 la eficiență în cele 20 de partide jucate pe parcursul sezonului 2017-2018. Poziția principală pe care jucătorul de 1,94 metri înălțime și 80 de kilograme evoluează este cea cu numărul 2 dar, datorită calităților tehnice pe care le are, el poate fi folosit și la poziția 1. „Este un bun purtător de minge, astfel încât a fost utilizat de-a lungul timpului și la poziția 1. De-a lungul carierei, Reljic a evoluat în Serbia, Liga Adriatică, Bosnia-Herțegovina și România”, se arată în scurta descriere făcută baschetbalistului pe site-ul oficial al clubului.

 

Vârful formei sportive, la Timba Timișoara

La CSM CSU Oradea, Reljic a bifat 20 de prezențe în cei doi ani de când evoluează sub comanda lui Cristian Achim având evoluții în Liga Națională, Cupa României și FIBA Europe Cup. În maieul roș-albastru, unul cu o greutate aparte în Liga Națională, sârbul nu a reușit să iasă în evidență precum a făcut-o la Timba astfel că acesta a înregistrat următoarele medii statistice pe parcursul ultimului sezon competițional: 3.6 puncte, 1.4 recuperări, 1.4 pase decisive și 0.3 intercepții în 12:24 minute pe partidă. Pavle a avut 69% la aruncările de două puncte în Liga Națională și un indice de 5.0 la eficiență. Sârbul a devenit baschetbalist profesionist în urmă cu 10 ani atunci când, la doar 17 ani, a semnat primul său contract la seniori cu Mega Vizura (actuala Mega Bemax) unde a petrecut patru sezoane. În plan personal, Pavle este căsătorit cu Roberta, o tânără româncă, din Timișoara, provenită la rândul ei dintr-o familie cu legături în baschet.

 

Același lot, cu două excepții

Echipa noastră și-a asigurat astfel, pentru sezonul viitor, serviciile următorilor jucători: Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu, Tudor Fometescu, Eduard Petrescu, Vlad Marinău, Enzo Vescan, Nikola Markovic, Aaron Broussard, Giordan Watson, Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Aaron Broussard și Pavle Reljic. Din câte se poate observa, orădenii, prin prelungirea înțelegerii cu Pavle Reljic, au numărul maxim de jucători străini permis de către noul regulament de joc impus de către FRB. Totuși, CSM CSU mai poate legitima încă un baschetbalist străin deoarece va evolua și în FIBA Europe Cup, dar unul dintre cei 7 va avea drept de joc exclusiv în această competiție. Din lotul avut în sezonul trecut lipsesc Sean Barnette, transferat în Elveția, și Kris Richard, basschetbalist care își dorește o nouă provocare în carieră dar care a promis că va continua la Oradea dacă nu își va găsi o variantă convenabilă.