Deşi are un CV interesant, baschetbalistul american nu a dat satisfacţie în angrenajul construit de antrenorul Cristian Achim. În aceste condiţii, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un acord de reziliere pe cale amiabilă a contractului dintre cele două părţi.

Baschetbalistul a sosit la Oradea după ce a disputat finala în campionatul Poloniei. Acesta a mai bifat evoluţii în Liga VTB precum şi două participări în Final Four-ul EuroChallenge. Cu o asemenea carte de vizită pasionaţii de baschet, dar mai ales specialiştii aşteptau mai mult de la conducătorul de joc al bihorenilor. „Un aspect negativ în jocul lui Trotter a fost lipsa de intensitate. Americanul nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor din punct de vedere defensiv, iar pe faza ofensivă raportul pase decisive/posesii pierdute a fost modest”, se menţionează pe site-ul de specialitate 24secunde.ro. Baschetbalistul nu a rămas fără angajament, el urmând să evolueze din nou în Polonia, pentru echipa Trefl Sopot, ocupanta locului al 12-lea (din 17). „Trotter a bifat două prezențe în FIBA Europe Cup și 11 în Liga Națională pentru CSM CSU Oradea, având medii statistice de 10,5 puncte, 3,5 recuperări, 3,4 pase decisive și 1,2 intercepții pentru 12 la eficiență în 25 de minute pe partidă. Americanul a avut procentaje de 58% la aruncările de două puncte, 38% la trei puncte și 91% la linia de pedeapsă”, se arată pe site-ul oficial al CSM Oradea.

Pentru că americanul este cel de-al doilea fundaş care a plecat de la Oradea în ultima perioadă după sârbul Pedja Stamenkovic, conducerea clubului se află în căutarea altui străin care să poată evolua pe această poziţie. Ultimul transfer, Kris Richard, este un baschetbalist polivalent având calităţile necesare pentru a juca atât pe poziţia doi cât şi pe unu, dar roş-albaştrii trebuie să aibă variantă de înlocuire pentru acest post.