Cu dificultăți majore întâmpinate în organizarea Memorialului Antonio Alexe, conducerea CSM Oradea a decis să anuleze ediția din acest an și să ofere un ultim meci de verificare pentru CSM CSU Oradea deschis publicului spectator. Partida cu formația maghiară DEAC Debrecen se va disputa sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 18.00, în Oradea Arena.

Memorialul Antonio Alexe nu va mai avea loc în acest an după ce formația slovacă invitată să participe alături de echipa maghiară DEAC Debrecen și CSM CSU Oradea a anunțat că se află în imposibilitatea de a efectua deplasarea la Oradea după ce majoritatea jucătorilor din cadrul lotului s-au îmbolnăvit în ultima perioadă. În acest context, conducerea secției de baschet a făcut eforturi pentru a-i înlocui pe slovaci dar demersurile au fost sortite eșecului. Așadar, bihorenii vor susține doar o partidă amicală în compania formației din Debrețin, echipă care a terminat ediția trecută a primei divizii din Ungaria pe locul al 10-lea după ce sezonul regulat în terminase pe locul al 7-lea. Revenind la formația orădeană, aceasta își invită fanii sâmbătă, de la ora 18.00, în noua sala polivalentă a orașului acolo unde, cu prilejul acestui meci amical, va avea loc și prezentarea lotului de jucători cu care va fi abordat sezonul competițional 2022-2023. Intrarea spectatorilor la acest eveniment va fi liberă.

Se caută adversar pentru un antrenament comun

Într-o altă ordine de idei, conducerea administrativă împreună cu cea tehnică încercă să mai găsească un ultim adversar înaintea debutului oficial al sezonului. Dacă acest demers va reuși, roș-albaștrii vor susține duminică, 25 septembrie, acel test, dar el se va desfășura în spatele ușilor închise deoarece antrenorul Cristian Achim își dorește să desfășoare un simplu antrenament comun cu acel posibil adversar care până la ora redactării acestui articol nu fusese încă găsit.