Probelemele financiare sunt principala cauză pentru care cel mai titrat club din baschetul românesc a fost nevoit să adopte o strategie care presupune utilizarea în exclusivitate a baschetbaliştilor autohtoni. În acest context, orădenii practic şi-au surclasat adversarii într-un meci care a contat pentru etapa a 13-a din Liga Naţională şi care s-a încheiat cu scorul 104-65 (32-14, 32-14, 26-16, 14-21).

 

Gazdele au început în forţă o partidă în care doar diferenţa de scor de la final era necunoscută. Cum dinamoviştii nu doar că au o echipă alcătuită din români, ci pe deasupra aceştia sunt şi foarte tineri, roş-albaştrii s-au distanţat la 18 puncte după primele 10 minute. Exact aceeaşi diferenţă şi acelaşi scor s-au înregistrat şi în sfertul al doilea, iar ceea ce se întrevedea înaintea partidei prindea contur. Pe parcursul jocului, pe cât ecartul dintre cele două formaţii se mărea, pe atât antrenorul Cristian Achim le-a oferit tot mai multe minute baschetbaliştilor români. Cu toate acestea şi sfertul al treilea a aparţinut gazdelor care au adăugat încă 10 puncte la avantajul pe care îl aveau la pauză. Mai mult, la un moment dat, s-a înregistrat o diferenţă de 50 de puncte. În acest context, antrenorul bihorenilor a decis ca ultimele 10 minute să introducă în teren doar jucători autohtoni (Ţîbîrnă, Nicolescu, Ionescu, Gavrilă şi Meluţ). Cvintetul de români nu a izbutit să ţină piept bucureştenilor care s-au impus 21-14 în secvenţa decisivă. Aşadar cea de-a 8-a victorie stagională pentru CSM CSU Oradea care a oferit o lecţie de baschet tinerilor componenţi ai echipei Dinamo. Roş-albaştrii ocupă locul al 5-lea cu 21 de puncte. În etapa viitoare, bihorenii vor evolua la Galaţi, cu Politehnica Iaşi, sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 18.00.

CSM CSU Oradea: Ionescu 12 (1×3p), Pasalic 6 (2), Valeika 15, Richard 7 (1), Milosevic 15, B. Ţîbîrnă 6, Mandache 13 (1), Gavrilă 4, Nicolescu 18 (2), Gajovic 8 (2), Meluţ. Antrenor: Cristian Achim.

Dinamo Bucureşti: Stănescu 2, Neagoe 16, Casale 14 (2×3p), Zaharie 12 (2), C. Mâinea 6, Cioacătă 2, Bîrloveanu 2, S. Mâinea 8 (2), Iliescu 3 (1), Manolescu, Rădulescu. Antrenor: Dan Niculescu.

Arbitri: Bogdan Podar, Ciprian Ciocan, Narcis Dan. Comisar FR Baschet: Radu Bucerzan.