Deconcentraţi şi lipsiţi de motivaţie, baschetbaliştii de la CSM  CSU Oradea au câştigat cu emoţii, scor 66-64 (14-18, 14-13, 29-18, 9-15) meciul din penultima etapă a fazei Top 10, cu Dinamo Bucureşti, disputat la Oradea Arena în prezenţa a aproximativ 2.000 de fani.

 

Un joc fără miză pentru echipa orădeană, sigură de locul secund înaintea play-off-ului, dar care i-a dat bătăi de cap antrenorului principal Cristian Achim. “Am început și continuat acest meci într-o lipsă de concentrare și motivație inexplicabile. Este inadmisibil să ne prezentăm la un meci în acest fel. Este adevărat, Tarolis și Gaddy nu au făcut niciun antrenament cu echipa toată săptămâna. De asemenea, pentru a avea numărul minim necesar de sportivi la antrenamente am adus un copil de la academie. Însă acestea nu sunt motive care să justifice lipsa de concentrare. Nu e posibil să te prezinți așa din punct de vedere mental la un meci oficial. 20 posesii pierdute. Nu mai avem ce să vorbim despre baschet. Dacă aveam jumătate din acest număr meciul era câștigat la altă diferență de puncte.Mai avem 10 zile până la playoff și ne prezentăm în acest fel. Singurul lucru bun, din foarte multe puncte de vedere de această dată, este că am câștigat meciul. Atât și nimic mai mult”, a comentat Cristian Achim.

De aceeaşi părere a fost şi jucătorul Toddrick Gotcher. „Am fost lipsiți de intensitate de la începutul meciului. Ne-a lipsit energia, lucru vizibil în special în apărare. Ofensiva a lăsat mult de dorit în această seară. Consider că am fost norocoși că am obținut victoria în această partidă. O vom lua așa cum este, dar e limpede că playoff-ul e foarte aproape și va trebui să e prezentăm altfel pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Așteptăm meciul de la Cluj. Nu are impact în clasament, dar orice meci cu U-BT este o provocare și cu siguranță trebuie tratat ca unul decisiv. Consider că este o experiență utilă, de care avem nevoie în perspectiva playoff-ului. Am așteptări de la acest meci și îmi doresc să luptăm până la capăt”, a declarat baschetbalistul American.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanț general de 14-3 și se menține pe locul al 2-lea în TOP 10.

În ultima etapă a sezonului regulat, CSM CSU Oradea va juca în deplasare cu rivala, U BT Cluj-Napoca, joi, 4 aprilie, de la ora 18:15.

 

CSM CSU Oradea: K. Richard 8, Freeman 4, Arledge 9 (2×3), Pearson 8 (2×3), Nicolescu (căpitan) 3 (1×3), Tarolis 4, Gaddy Jr., T. Gheorghe, Gotcher 12 (2×3), Năstruț 5 (1×3), Baciu 13. Nu a jucat Schmidt. Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Radovan Markovic

Dinamo București: Mandache (căpitan) 14 (3×3), Evans 19, Edwards 9 (1×3), Grasu 9 (1×3), Jones 5 (1×3), Norfleet 5 (1×3), Maticiuc, Duric 3 (1×3). Nu au jucat: Luca, Moroșanu. Antrenor: Sotiris Manolopoulos. Asistent: Paul Nica

Arbitri: Alin Faur, Bukuresti László, Andrei Ivan. Comisar FR Baschet: Kővágó Lajos