Campioana României la baschet masculin a obținut primul succest stagional în Liga Națională. La capătul unei partide în care echilibrul a existat doar în primul sfert, CSM CSU a învins 94-74 (25-23, 27-14, 27-19, 15-18) pe Dinamo Știința București într-o partidă contând pentru etapa a II-a.

Secvența inaugurală a consemnat o eficacitate sporită din partea ambelor echipe. S-a jucat practic cu garda jos astfel că după primele 10 minute tabela de marcaj indica 25-23 în favoarea gazdelor. Sfertul secund a fost început bine de către dinamoviști care au înscris 5 puncte consecutiv. Orădenii au replicat imediat și, cu un parțial de 25-7 în ultimele 8 minute, în care s-a evidențiat Nikola Markovic, CSM CSU s-a instalat definitiv la conducerea partidei. Ecartul s-a mărit și mai mult în sfertul al treilea, bihorenii ajungând la un avans de 25 de puncte (79-54) după 30 de minute. În ultima parte a meciului, la adăpostul unui asemenea avantaj, antrenorul Cristian Achim a decis să introducă tinerii baschetbaliști români din cadrul lotului, pe Eduard Petrescu și Darius Meluț. În acest context Dinamo a reușit să echilibreze oprind Oradea din atingerea bornei de 100 de puncte.

Markovic și Barnette au ieșit în evidență

Dacă Markovic s-a evidențiat cu precădere în prima repriză, în partea secundă au ieșit la rampă Sean Barnette și Tudor Fometescu, baschetbalist român căruia Achim i-a acordat aproape 30 de minute în contextul abesenței lui Bogdan Nicolescu, cu probleme la spate. Acesta nu a dezamăgit, prestația lui solidă fiind încununată cu marcarea a trei coșuri de la distanță. Kris Richard nu a strălucit prin joc în acest duel ci prin alegerea pantofilor sport care erau în culorile drapelului național, parcă alegând astfel să transmită un mesaj federalilor care îi refuză dreptul de a evolua ca baschetbalist autohton pentru CSM CSU chiar dacă a dobândit cetățenia română.

Următorul joc al orădenilor se va desfășura tot în Arena Antonio Alexe miercuri, de la ora 19.00 (Digi Sport), în compania echipei CSU Sibiu, într-o partidă contând pentru prima rundă din Europe Cup.

CSM CSU Oradea: Fometescu 9 puncte (3×3p), Zekovic 7 (1×3p), Valeika 10, Richard 14 (2×3p), Broussard 5 (1×3p), Petrescu 2, Baciu 6, Barnette 14, Watson 6, Meluț, N. Markovic 21 (1×3p). Antrenor: Cristian Achim.