Vicecampioana României la baschet masculin susține în această seară, de la ora 18.00 (Digi Sport 4), la Oradea Arena, un meci fără o miză imediată în compnaia echipei Dinamo București, a 8-a clasată în Top 10 al Ligii Naționale. Partida contează pentru etapa a 27-a din prima divizie de baschet masculin a țării.

La ora analizei acestei partide exista o necunoscută importantă. Este vorba despre rezultatul partidei dintre Corona Brașov și CSM Târgu Mureș, joc disputat ieri seara, după închiderea ediției. În funcție de rezultatul acestei partide miza meciului dintre Oradea și Dinamo poate fi cu totul diferită. Dacă echipa din Târgu Mureș va câștiga duelul cu brașovenii, iar Dinamo va pierde meciul de la Oradea, atunci formația din Capitală își ia adio de la participarea în playoff. Așadar la ora partidei de mâine dinamoviștii vor ști dacă trebuie să joace pe viață și pe moarte în confruntarea cu bihorenii sau dacă jocul va fi doar o pregătire pentru turul I al playoff-ului acolo unde va primi replica lui U-BT Cluj-Napoca.

Revenind la meciul din această seară, Oradea pornește în mod evident favorită într-o partidă cu o formație pe care a învins-o în acest sezon cu scorul de 121-39, în Cupa României. În schimb, la începtul acestei luni, într-o partidă din Top 10 al Ligii Naționale, disputată în Capitală, duelul a fost mult mai echilibrat, partida terminându-se la doar o posesie diferență în favoarea bihorenilor, scor 84-81.

Au bătut clar a treia clasată

Echipa din Capitală vine după două succese consecutive, 102-89, în deplasare, cu CSM Târgu Mureș, și 94-71, acasă, cu FC Argeș, a 3-a clasată. Asta spune destule despre forma sportivă în care se află formația bucureșteană ai cărei cei mai importanți jucători sunt Andre Jones, Sean Evans și Andrei Mandache, fostul căpitan al roș-albaștrilor. Dinamo are un bilanț negativ, de 5 victorii și 11 eșecuri în timp ce CSM CSU Oradea, a doua clasată, se află pe plus cu 13 succese și doar 3 eșecuri contabilizate în meciurile cu echipele din Top 10. Ca formă sportivă, bihorenii vin după 4 victorii obținute în ultimele 5 meciuri disputate și, în condiții normale, ar trebui să treacă la pas de o formație precum este Dinamo în acest sezon. Casele de pariuri sportive văd în Oradea o mare favorită la victorie oferindu-i o cotă de 1,20 în timp ce șansele echipei Dinamo sunt creditate cu cote de cel puțin 4. Dinamo ajucat modest în meciurile susținute în deplasare în Liga Națională fiind învinsă în 9 dintre cele 12 partide disputate pe teren străin. În schimb Oradea are 10-2 în meciurile de acasă disputate în actuala ediție a Ligii Naționale.

Așadar orădenii pregătiți de către Cristian Achim pornesc drept favoriți în duelul cu Dinamo indiferent dacă bucureștenii vor evolua sau nu sub presiune. Totuși, în contextul în care formația din Capitală va fi obligată să câștige, atunci duelul de la Oradea Arena se anunță a fi unul extrem de interesant.