„Satelitul” vicecampioanei României la baschet masculin, echipă care activează la nivelul Ligii I, a obținut al 4-lea succes stagional din tot atâtea posibile învingând 84-50 (23-7, 27-13, 15-10, 19-20) pe NN Ulisse București, o formație cu înfrângeri pe linie în actualul sezon.

După cum o arată și scorul, bihorenii s-au aflat la timona partidei aproape în permanență. Primul sfert al meciului a fost controlat cu autoritate de către gazde, dominarea continuând și în sfertul al doilea chiar dacă staff-ul tehnic a recurs la modificări în echipă, nu mai puțin de 11 jucători intrând pe parchet încă din prima repriză. De la pauză, având în vedere rezultatul (50-20) era evident că Oradea nu putea pierde acest joc astfel că antrenorii ardelenilor au decis să mizeze și mai mult pe rezerve iar ecartul a mai crescu cu doar 4 puncte până la final. În absența lui Enzo Vescan (coșgheterul echipei) care este accidentat, Bogdan Creț a fost cel care s-a evidențiat cel mai mult la finalizare marcând 14 puncte. El a mai avut 7 recuperări, 5 intercepții și 4 pase decisive. Un alt remarcat al acestei dispute a fost Marian Schmidt care și ajutat echipa cu 12 puncte și 6 recuperări. De menționat că toți titularii și prima rezervă au avut fiecare cel puțin zece puncte marcate. Întreg lotul de jucători al echipei aflate la dispoziția lui Ivan Gemaljevic, antrenorul CSM CSU II,  este alcătuit din jucători orădeni sau formați în cadrul Academiei CSM Oradea, în baza parteneriatului cu LPS Bihorul și CSU Oradea. NN Ulisse, formație recent înființată de foști juniori angrenați în Campionatele Naționale, a aliniat o formulă alcătuită din doar șapte jucători.

Vor înfrunta o altă echipă neînvinsă

Următoarea reprezentație a tinerilor orădeni va avea loc duminică, de la ora 11.00, tot în Arena Antonio Alexe, în compania echipei Universitatea Cluj-Napoca, ocupanta locului al 8-lea dar care are, de asemenea, doar victorii pe linie în actuala ediție de campionat (3-0). CSM CSU II ocupă locul al 3-lea la egalitate de puncte cu liderul CSU Știința București, echipă avantajată de coșaverajul superior.