După ce au disputat două jocuri de verificare în Capitala Serbiei, ambele pierdute, cu Steaua Roșie Belgrad (formație de Euroligă) și FMP Belgrad, baschetbaliștii orădeni vor susține alte patru partide amicale în următoarea perioadă.

CSM CSU Oradea are programul stabilit pentru următoarele două săptămâni. Astfel, pe lângă perioada de încărcare fizică și antrenamentele tehnico-tactice desfășurate pe plan local, baschetbaliștii pregătiți de către Cristian Achim vor susține și patru teste, câte două cu fiecare adversar la finele fiecărei săptămâni din următoarele două. U BT Cluj-Napoca și BCM U Pitești sunt cele două formații cu care se va verifica CSM CSU, după următorul program: vineri și sâmbătă, cu U-BT Cluj-Napoca, în deplasare, și joi, 8 octombrie, și vineri, 9 octombrie, cu BCM U Pitești, pe propriul teren. De menționat că a 2-a partidă cu Piteștiul ar putea fi mai scurtă dacă loturile celor două echipe nu vor fi complete la acel moment din rațiuni de accidentări. Din cauza pandemiei, intrarea spectatorilor în sală nu va fi permisă în timp ce întregul colectiv sportiv al echipei va fi supus unui nou test Covid-19. Noul sezon competițional va debuta pe 17 octombrie, atunci când este programat startul primei faze a Cupei României.

 

Stephen Holt, așteptat să revină la Oradea

Într-o altă ordine de idei, CSM Oradea a anunțat în mediul online că Stephen Holt, cel mai important transfer din inter-sezon, va reveni în curând la Oradea. Baschetbalistul american a fost nevoit să se întoarcă de urgență în SUA din cauza faptului că tatăl său, care în ultimii doi și jumătate s-a confruntat cu o boală incurabilă, s-a stins din viață. Cum orice cetățean american care intră pe teritoriul României este obligat să stea în carantină timp de 14 zile, șansele ca aceasta să poată fi utilizat în Cupa României sunt destul de reduse în condițiile în care întrecerea va debuta pe 17 octombrie.