Vicecampioana României la baschet masculin l-a înlocuit imediat pe Erick Neal iar asta demonstrează că situația nu a fost una fierbinte ci mai degrabă una care a evoluat în timp astfel că ambele părți au găsit alte variante. Roș-albaștrii i-au găsit înlocuitor lui Neal în persoana baschetbalistului american de 32 de ani, Abdul Gaddy.

Neal a ajuns în puternicul campionat al Turciei

Ultimele informații îl dau pe Erick Neal ca fiind transferat în Turcia, la Bursaspor (locul 11 în prima divizie), iar la Oradea urmează să sosească Abdul Gaddy. Din acest context rezultă destul de evident că atât CSM Oradea cât și baschetbalistul amercian și-au dorit ca drumurile lor să se despartă. Revenind la cel care va încerca să suplinească plecarea unui baschetbalist atât de valoros așa cum este Erick Neal, misiunea lui Abdul Gady va fi destul de dificilă. Totuși, privind cartea de vizită a acestuia, în care apar evoluții la o echipă precum Virtus Bologna (2 sezoane) sau 18 apariții în Eurocup, atunci nivelul de optimism al suporterilor orădeni ar trebui să fie la cote ridicate. Gaddy a mai bifat prezențe în puternicele campioanate ale Germaniei, Greciei, Israelului dar și Letoniei acolo unde a devenit campion cu VEF Riga. Deși are trecut în CV nume de echipe bune așa cum sunt Virtus Bologna, s.Oliver Wurzburg (Germania), Peristeri (Grecia) sau Promitheas (Grecia), Gaddy nu are cifre impresionante și nu se ridică la mediile statistice avute de Erick Neal. „În vara anului 2021 a semnat cu Promitheas Patras, în Grecia. El a bifat medii statistice de 5.9 puncte, 2.9 pase decisive și 1.9 recuperări pentru 5.8 la eficiență în 20 minute pe meci. Gaddy a avut 48% la aruncările de trei puncte în această competiție la ultimul său angajament în Europa. În schimb, noul jucător al CSM-ului a înregistrat 12 apariții și în EuroCup, unde a contribuit cu 3.5 puncte, 3.0 pase decisive, 2.1 recuperări în aproape 22 minute pe partidă, având 43% la aruncările din acțiune. În acest sezon a bifat 15 apariții în G-League (SUA) și a avut medii statistice de 2.8 puncte, 4.6 pase decisive, 2.2 recuperări, 0.7 intercepții în 16.4 minute pe apariție cu procentaj de 46% la aruncările din acțiune și 80% la linia de pedeapsă.”, informează CSM Oradea.

Gaddy, la prima experiență în România

Clubul sportiv orădean i-a oferit un contract valabil doar până la finele acestui sezon competițional. „În vârstă de 32 ani, originar din SUA, acesta sosește de la Oklahoma City Blue, din G-League (SUA). Înalt de 1.91 metri, Abdul evoluează la poziția 1. El se află la prima experiență în România. În anul 2009 a fost nominalizat ca McDonald’s All American, adică a fost considerat unul dintre cei mai redutabili jucători de liceu ai generației sale în America. Gaddy este un jucător pe care CSM CSU Oradea va conta în ambele faze. El are capacitatea de a crea pentru colegi, dar și posibilitatea de a finaliza cu mai multe procedee. Abdul va face joncțiunea cu colegii săi de echipă în cursul următoarelor zile”, mai transmit cei de la CSM Oradea.

Dinamo București, următorul adversar

Următorul meci al echipei CSM CSU Oradea (locul 2 în LNBM) se va disputa luni, 4 martie, de la ora 19.00 (Digi Sport), în Capitală, acolo unde aceasta se va duela cu Dinamo București, ultima clasată în Top 10 al Ligii Naționale.