Eliminată surprinzător în semifinalele Cupei României de Rapid București, CSM CSU Oradea s-a revanșat în campionat, scor 80-69 (24-22,  21-9, 18-17, 17-21), consolidându-și locul 2 în Top 10, cu 11 victorii și 3 înfrângeri.

„Nu a fost la cel mai bun meci”

Primul sfert s-a derulat mai mult sub semnul echilibrului, cu succesiuni la conducere și cu un avans de o posesie după zece minute (24-22). În fața unui adversar cu o rotație restrânsă în condițiile accidentărilor lui Bilinovac și Șomăcescu, CSM CSU, la care a debutat americanul Abdul Gaddy, s-a distanțat la jumătatea meciului (45-31). Orădenii n-au forțat, permițând adversarilor să se apropie, dar nu cât să le pună în dubiu victoria, avantajul fiind unul important înaintea secvenței decisive  (63-48).În ciuda unei ușoare reveniri în debutul sfertului patru, la 9 puncte, Rapid n-a avut forța de a genera un final cu suspans (80-69). ”Nu a fost cel mai bun meci al nostru. Am fost în mare parte lenți. Am avut câteva momente foarte bune, dar per total nu ne-am ridicat la cel mai bun nivel al nostru. Ne menținem pe locul al 2-lea deocamdată în clasament și acesta este obiectivul nostru pentru finalul sezonului regulat”, a comentat antrenorul Cristian Achim, care a vorbit și despre debutul lui Gaddy (32 ani).

 

A debutat Gaddy

Americanul a jucat 16 minute și a totalizat 3 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări, și două mingi pierdute. ”Mi s-a părut în regulă. S-a sufocat un pic, dar este ceva firesc. Are o lipsă de pregătire specifică. Este exact acel jucător pe care îl știam de mult și pe care l-am monitorizat în sezoanele trecute. Este un jucător de echipă, îl preocupă să-și pună colegii în valoare. Însă mai are multe de învățat despre colegii săi și cum să-i pună în valoare mai bine. Chiar dacă azi a avut câteva reușite în acest sens”, a afirmat Achim.

în schimb, Gaddy și-a propus ca pe viitor să-și asume mai multe aruncări și să aibă o agresivitate în coordonarea atacurilor. ”Sunt mulțumit de aportul meu având în vedere că a fost primul joc alături de noua echipă. Cu siguranță că picioarele nu sunt acolo unde mi-aș dori. De asemenea, continui să aflu și să descopăr lucruri despre colegi. Am fost primit foarte bine, mă încurajează toată lumea să fiu activ și implicat. Cred că puteam să-mi asum mai multe, cu precădere la finalizare. De asemenea, trebuie să fiu mai agresiv cu mingea în mână și astfel să creez oportunități pentru colegi. Urmează să port noi discuții cu antrenorii și sunt convins că lucrurile vor merge înspre bine”, este de părere ultimul venit în echipa orădeană.

Toddrick Gotcher a fost principalul marcator al CSM CSU, cu  17 puncte, secondat de Nijal Pearson - 12 puncte, 6 pase decisive, Lennard Freeman -12 puncte, 5 recuperări, și de Donatas Tarolis - 11 puncte, 6 recuperări. Coșgeterul partidei a fost Sayeed Pridgett a totalizat 27 puncte, 5 recuperări, iar Paulius Petrilevicius a

avut 19 puncte și 7 recuperări pentru Rapid.

Pentru CSM CSU Oradea urmează două deplasări consecutive la Voluntari (20 martie) și Brașov (23 martie) și un meci pe teren propriu, ultimul din Top 10, pe 29 martie, cu Dinamo.