Baschetbaliștii roș-albaștri vor avea prilejul sâmbătă, de la ora 18.30, la Oradea Arena, să spele rușinea suferită în semifinalele Cupei României, fază a competiției în care au fost eliminați de către echipa giuleșteană, una care ocupă abia locul al 8-lea în Top 10 al Ligii Naționale.

Echipa pregătită de către Cristian Achim va avea ocazia să se reabiliteze în fața propriilor suporteri după ultimul eșec frustrant suferit la Oradea Arena (84-85 cu U-BT Cluj-Napoca) dar mai ales după înfrângerea total suprinzătoare care i-a fost administrată de Rapid București în semifinalele Cupei României (scor 63-61), competiție care se dovedește a fi interzisă baschetului masculin orădean.

Giuleștenii, evoluții bune în ultimele 2 etape

De la duelul direct din competiția KO, cele două viitoare adversare au disputat două meciuri în Top 10 al Ligii Naționale. Giuleștenii au câștigat în deplasare, după prelungiri, scor 82-80 (70-70), duelul cu CSU Sibiu, a patra clasată, și au pierdut la doar o posesie diferență, scor 87-84, confruntarea susținută la Pitești cu FC Argeș. Despre finala de cupă cu U-BT, pierdută cu 84-70, nu se pot spune prea multe, nivelul valoric la care se află clujenii fiind mult superior. În acest sens menționăm performanța alb-negrilor din orașul de pe Someș care au disputat miercuri seara un sfert de finală în Eurocup, a doua competiție ca valoare de pe continent, fiind eliminați, din păcate, de către London Lions, forța predominantă din Marea Britanie. Revenind la duelul care ne interesează, cel de la Oradea Arena, acesta ar trebui să fie accesibil bihorenilor dar așa era și cel de dinaintea semifinalei din Cupa României. Bucureștenii îl au pe Sayeed Pridgett ca principal marcator și pasator al echipei. El a strălucit ca joc și în ultimul duel direct fiind atunci coșgheterul echipei sale, cu 13 puncte înscrise. În Top 10 al Ligii Naționale, giuleștenii au un bilanț negativ, cu 5 victorii și 8 eșecuri. Cu toate acestea, parcursul din Cupa României, unde au cucerit medaliile de argint, și ultimele două rezultate din campionat înregistrate în deplasare cu echipele de pe locurile 3 și 4 ar trebui totuși să-i pună în gardă pe baschetbaliștii orădeni. Aceștia sunt obligați să își scoată complet din minte ultimul meci direct din campionat, disputat la București, acolo unde CSM CSU s-a impus clar, scor 86-69. Datele problemei s-au modificat de la acea confruntare, rapidiștii căpătând mai multă consistență în joc în timp ce Oradea (locul 2 în Top 10) s-a despărțit de Erick Neal, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei.

Așadar, bihorenii vor căuta să arate de ce alcătuiesc una dintre cele mai importante echipe debaschet din România și vor încerca să transpună în teren de ce ei ocupă locul al doilea (cu un bilanț de 10-3) și ai lor vizitatori, doar locul al 8-lea (cu 5-8 la general).