Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a început joi pregătirea precompetiţională. La primul antrenament, cu specific fizic, pe stadionul din incinta Universității Oradea a participat un număr mai restrâns de jucători, lotul urmând să fie completat în următoarele zile.

La prima ședință de antrenament au participat Rolland Torok, Bobe Nicolescu, Luca Năstruț, Marian Schmidt, Raul Mureșan, Paulius Petrilevicius, Donatas Tarolis, Patrick Tirb și Andrei Topai, ultimii doi fiind juniori din academia proprie care se vor antrena alături de prima echipă a clubului în această perioadă. În perioada următoare se vor alătura lotului şi majoritatea stranierilor, Kris Richard, Travante Williams, Sayeed Pridgett, Brandon Brown și Kalif Young.

Pregătirea se va desfășura pe plan local, atât în aer liber, pe terenul de sport din incinta Universității Oradea, cât şi în sala de forță și pe terenul de baschet din incinta Oradea Arena.

La sfârşitul lunii august, CSM CSU Oradea va participa la un turneu de pregătire la Debrecen (Ungaria), pentru ca s săptămână mai târziu la Oradea Arena să aibă loc o nouă ediție a turneului memorial „Antonio Alexe”. Primul joc oficial este programat în septembrie la Antalya (Turcia), cu Caledonia Gladiators (Scoția) în prima fază a turneului de calificare Basketball Champions League.