CSM CSU Oradea a bifat a zecea victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin, sinonimă cu locul 1 după 13 etape în Grupa Valorică A! Sâmbătă seara, formația antrenată de Cristian Achim a depășit într-o manieră spectaculosă  SCM Timișoara, scor 90-52 (27-15, 16-13, 27-13, 20-11).

Cu Edi Petrescu, titularizat în premieră,  şi cu Giordan Watson, Kris Richard, Dragan Zekovic și Arturas Valeika în formula de start, CSM CSU a înscris primul coș al partidei, însă Troy Franklin a adus Timișoara la conducere, pentru prima şi ultima oară, cu o reușită de pe semicerc. Pe parcurs au fost utilizați toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj, fiecare dintre ei având cel puțin o reușită din acțiune, patru puncte marcate și o recuperare.

 Cu un joc combinativ, dar şi cu finalizări spectaculoase, campionii au revenit în avantaj, pe care apoi şi l-au majorat în permanenţă. După prima repriză, orădenii aveau un avans de 12 puncte, scor 27-15. Chiar dacă unele combinaţii ale orădenilor s-au încheiat şi cu ratări, diferenţa a continuat să crească, pentru că timişorenii au avut dificultăţi la jocul de construcţie şi, îndeosebi la aruncările de la distanţă. La jumătatea meciului, scorul era unul liniştitor, 43-28 în favoarea CSM CSU Oradea.

Campioana a jucat eficient şi după pauză, astfel că scorul a luat proporţii, diferenţa ajungând la un moment dat chiar la 40 de puncte.  În cele din urmă, CSM CSU a repurtat cea mai clară victorie din această ediţie de campionat şi, profitând de eşecul surprinzător, 88-94, suferit de U BT Cluj, pe teren propriu, cu SCMU Craiova, a trecut pe prima poziţie a clasamentului. Atât orădenii, cât şi clujenii au un bilanţ de 11 succese şi două înfrângeri, coşaverajul primilor fiind însă mai bun.

CSM CSU Oradea: Richard 12, Watson 12 (2×3), Valeika 8, Petrescu 4, Zekovic 10, Broussard 6, T. Fometescu 4, Barnette 16, Reljic 4, Baciu 4, N. Markovic 10 (2×3). Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Milan Mitrovic

SCM Timișoara: T. Franklin jr. 8 (1×3), Coconea, Komatina 6, Gorgemans 7, S. Brown 6, Pesakovic 10 (2×3), Dragoste 5 (1×3), Lázár 4, B. Popa 6, Abu Teir, Schipor. Antrenor: Dragan Petricevic. Asistent: C. Bota

Arbitri: Ciprian Stoica, István Bertalan, Tiberiu Șerbulea. Comisar FR Baschet: Doru Vinași.