Drumul roş-albaştrilor spre cel de-al patrulea trofeu decernat campioanei naţionale începe astăzi, de la ora 18.30 (pe FRB TV youtube), în Arena Antonio Alexe. Baschetbalilştii orădeni vor înfrunta SCM Timişoara, formaţie pe care a învins-o în precedentele trei confruntări din actualul sezon competiţional.

În ciuda faptului că toate casele de pariuri sportive dau drept favorită certă pe CSM CSU Oradea, jocul nu se anunţă a fi facil pentru bihoreni. Cota pentru un eventual succes al CSM CSU este de 1,16 în timp ce bănăţenii sunt cotaţi cu 4,80 şanse la victorie. Clasată pe locul al 7-lea la finele sezonului regulat, SCM Timişoara nu a fost una dintre echipele pe care Oradea le-a învins uşor în actuala ediţie de campionat. „SCM Timișoara alcătuiește o echipă extrem de rutinată, ce agreează un joc convențional, organizat, cu un plan de joc bine pus la punct pentru ambele faze ale jocului. Calitatea individuală nu lipsește, însă experiența de joc și școala de baschet ex-iugoslavă rămân etichetele principale ale alb-violeților”, este caracterizarea pe care site-ul CSM Oradea o face adversarei de astăzi a bihorenilor. Acest prim tur al playoff-ului se dispută după sistemul „cel mai bun din trei partide”, astfel că echipa pregătită de către Cristian Achim trebuie să fie extrem de atentă la primele două dispute pe care le va susţine pe propriul teren. În eventualitatea unui insucces, situaţia se poate complica major, jocul decisiv urmând să se dispute în Banat.

Relaxare în Băile Felix

De la ultima confruntare oficială, orădenii au beneficiat de o zi liberă pe care au petrecut-o împreună la Ştrandul Apollo din Băile Felix, semn că există o coeziune deosebită între componenţii echipei. În continuare atenţia acestora s-a focusat exclusiv pe viitorul adversar, SCM Timişoara. Delegația CSM CSU Oradea a efectuat testul Covid-19 premergător participării la primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2020/21. Toți componenții echipei au primit avizul epidemiologic pentru participarea la seria cu SCM Timișoara. În schimb, problemele medicale de natură sportivă (accidentări) persistă, dar se depun eforturi susținute din partea staff-ului specializat pentru a-l avea și pe Nikola Markovic apt pentru această provocare. SCM Timișoara a evoluat în formulă completă la ultimele partide din sezonul regulat. Prin urmare, este de așteptat, ca în baza avizului epidemiologic, antrenorul Dragan Petricevic să poată conta pe o echipă completă la startul seriei cu CSM CSU Oradea.