Sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin programează astăzi, de la ora 20.00 (Digi Sport), în Arena „Antonio Alexe”, manşa tur a disputei dintre campioana şi vicecampioana României din sezonul trecut.

 

Cu aproape tot lotul de jucători valid, doar Laci Lazar fiind indisponibil, CSM CSU Oradea are teoretic prima şansă în acest joc. Chiar dacă trupa lui Cristian Achim se află în plin proces de omogenizare după transferurile jucătorilor Nikola Markovic şi TJ Carter, adversara din această seară nu ar trebui să îi pună probleme. Steaua Bucureşti nu traversează cea mai bună formă sportivă în ciuda faptului că în lotul echipei din Capitală se regăsesc baschetbalişti precum Andrei Mandache, Uros Lucic sau Aleksandar Vlahovic care în trecut au evoluat pentru orădeni. Alături de aceştia, un alt nume interesant este cel al coordonatorului de joc, americanul Austin Chatman, aflat la prima experienţă în România. Cu toate acestea, Steaua este la un pas de ratarea calificării în playoff-ul Ligii Naţionale, formaţia pregătită de Sasha Ocokolijc fiind devansată în clasamentul Grupei Galbene, a doua valorică, de rivala Dinamo Ştiinţa Bucureşti şi CSO Voluntari.

 

1-1 în actualul sezon

 

În actuala ediţie de campionat CSM CSU a înfruntat de două ori Steaua, fiecare dintre cele două formaţii adjudecându-şi duelul de pe teren propriu. De la acele confruntări, loturile de jucători ale ambelor echipe au suferit modificări importante astfel că datele problemei vor fi complet diferite. După despărţirea de CSM Bucureşti, căderea echipei Steaua a fost mai mult decât evidentă, formaţia militară retrogradând în a doua grupă valorică la finele primei faze a sezonului regulat. Cu toate acestea, o dublă din Cupa României, întrecere care mai este denumită „competiţia KO”, poate avea un deznodământ imprevizibil, mai cu seamă că bucureştenii au de demonstrat că locul lor nu este cel pe care-l ocupă în acest moment în Liga Naţională. Pe lângă finala campionatului câştigată în dauna steliştilor, bihorenii au depăşit aceeaşi echipă în semifinala cupei din ediţia anterioară. Aşadar CSM CSU are cele mai multe argumente înaintea acestei dispute într-o competiţie pe care nu a câştigat-o niciodată.

 

Celelalte jocuri din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României se dispută astăzi, după următorul program:

 

SCM Timișoara - Dinamo Știința București – ora 17:00

CSU Sibiu - SCM U Craiova – ora 18:15, DigiSport

U-BT Cluj-Napoca - BCM U Pitești – ora 19:00, FRB TV