După eșecul rușinos suferit chiar în fața propriilor suporteri în Europe Cup, baschetbaliștii orădeni le sunt datori fanilor să spele imaginea lăsată la meciul cu Fribourg Olympic. Așadar astăzi, cu începere de la ora 19.00 (Digi Sport), în Arena Antonio Alexe, CSM CSU Oradea se va duela cu Steaua București, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Grupa valorică A din Liga Națională.

Una dintre cele două înfrângeri ale sezonului suferite de către roș-albaștri i-a fost administrată chiar de către formația din Capitală, scor 85-83. Atunci Ronnie Harrell (25 de puncte) a fost de neoprit pentru orădeni, acesta fiind secondat de către Spasojevic și Jovanovic, ambii cu câte 16 puncte. Alături de cei trei, Steaua îi mai are în lot pe pivotul Keith Clanton, cel mai eficient jucător al campionatului, Will Davis și croatul Karlo Vragovic, toți 6 fiind la prima experiență în Arena Antonio Alexe. Lor li se va alătura în formula de bază Radu Vîrnă în timp ce Andrei Mandache, fostul căpitan al orădenilor, va absenta, foarte probabil, din cauza unei accidentări. În schimb în lotul campioanei României se vor regăsi apropae sigur Dragan Zekovic și Aaron Broussard, odihniți în ultimul joc, de tristă amintire, cu Fribour Olympic în Europe Cup.

Orădenii, favoriți la casele de pariuri

CSM CSU Oradea vine după 4 succese consecutive în campionat având 5-2 la general în Liga Națională unde ocupă locul al doilea cu 12 puncte după U BT Cluj-Napoca, formație cu victorii pe linie în primele 8 jocuri (16 puncte). În schimb Steaua București se poziționează pe locul al 7-lea (penultimul) din Grupa valorică A, având 10 puncte adunate din trei victorii și patru înfrângeri. Casele de pariuri sportive oferă șanse minime la victorie pentru oaspeții bihorenilor de astăzi, aceștia primind cotă 5,60 la victorie. În schimb ardelenii au doar 1,13 cotă semn că doar o mare surpriză ar putea face ca bucureștenii să câștige în Arena Antonio Alexe. În ultimele jocuri din campionat, CSM CSU Oradea a învins 70-61 acasă pe SCM Craiova după o revenire spectaculoasă, iar Steaua București a pierdut clar 64-88 duelul de pe teren propriu cu U BT Cluj-Napoca.

Tot contând pentru etapa a 8-a, partidele U BT Cluj – Dinamo București 101-90 și BCM U Pitești – SCM Timișoara 96-99 s-au disputat în devans. Jocul CSU Sibiu – SCM U Craiova se va desfășura miercuri, de la ora 19.00.