Baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim vor disputa primul joc de verificare pe teren propriu în compania unui adversar de tradiţie pentru asemenea meciuri. Astfel, roş-albaştrii vor înfrunta formaţia maghiară Szedeak Szeged, azi, de la ora 17.00, în Arena „Antonio Alexe”, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Oaspeţii de mâine, pregătiţi în continuare de fostul jucător al orădenilor, Andjelko Mandic, nu alcătuiesc un adversar redutabil, Szedeak terminând sezonul regulat al campionatului trecut al primii ligi maghiare pe penultimul loc. Cele două formaţii s-au duelat în acelaşi context şi anul trecut atunci bihorenii reuşind să se impună la un scor destul de strâns, 71-68 fiecare formaţie reuşind să-şi adjudece câte două sferturi. Aşadar, orădenii vor avea un partener de pregătire nu prea puternic, dar în aceste momente obiectivele antrenorului Cristian Achim sunt cu totul altele decât a face rezultate cu formaţii renumite.

Arbitraj video în Liga Naţională

Într-o altă ordine de idei, Federaţia Română de Baschet prin Consiliul Director a decis implementarea în Liga Naţională a arbitrajului video denumit Instant Replay, precum cel existent în NBA sau Euroligă. Acesta va fi funcţional de la startul sezonului 2019-2020. De menționat este faptul că în 2017, CSM Târgoviște a câștigat Cupa României la baschet feminin după ce arbitrii au revăzut reluarea unui coș decisiv marcat de Olimpia Brașov, venit însă după încheierea timpului regulamentar.