Pretendente la promovarea în liga secundă, CSM Olimpia Satu Mare şi FC Bihor şi-au testat potenţialul în meci direct, pe terenul sintetic de la Baza Dinamo din Satu Mare. Ocupanta locului 2 din seria a 10-a a fost mai prolifică decât liderul seriei a 8-a, sătmărenii impunându-se cu 2-1, după ce la pauză scorul era egal (1-1).

Defensiva orădeană a cedat decisiv în minutul 27, când, după o lovitură de la colţ, experimentatul Gueye Mansour a marcat cu lovitură de cap, bară-gol (1-0). Pe finalul unei reprize în care Vînău şi Sergiu Jurj n-au profitat de ocaziile avute, orădenii au reuşit până la urmă să egaleze după un şut al lui Florin Chitaș (43) la colţul lung (1-1). Sătmărenii au preluat conducerea după pauză prin Claudiu Oanea (56) cu un șut la vinclu (2-1). Au mai marcat şi orădenii, dar reuşita lui Gunie a fost anulată pentru ofsaid.

La FC Bihor au jucat din primul minut trei dintre cei şapte jucători transferaţi în această iarnă (Preklet, aflat la debut, Vînău şi Ciocan), alţi trei (Gagy, Băican, Gîdea) intrând în partea secundă, iar Tincău nu a putut fi utilizat.

CSM Olimpia: P. Toderean – P. Copaci, T. Lucaci, A. Burdeț, C. Oanea, A. Zbona, V. Chinde, E. Zsiga, Ad. Bura, N. Pop, G. Mansour. Au mai jucat: Em. Negru, M. Mureșan, Ad. Micaș, D. Lazăr, R. Prodan, R. Apai. Antrenor: Cosmin Iuhas

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, C. Preklet, R. Farcaș. Al. Stoian – A. Vînău, B. Vasile, R. Gunie – Sg. Ciocan, Sg. Jurj. Fl. Chitaș. Au mai evoluat R. Bob – T. Paublusztig, Sg. Bactăr, L. Ioviță, K. Gagy, Al. Băican, G. Cherman, V. Calugher, A. Moga, Ad. Gîdea, R. Săutiuț, M. Hosu. Antrenor principal: Florin Farcaş.

“Am întâlnit un adversar, din punct de vedere fizic, mai proaspăt decât noi, o echipă cu o viteză şi o agresivitate în plus faţă de noi. Sigur, mă aşteptam la lucrul acesta, pentru că ştiu ce am lucrat în perioada de pregătire şi era normal să resimţim o oboseală, pentru că avem doar şase zile de la ieşirea din cantonament. Dar, am avut momente favorabile în care am pus stăpânire pe joc, am creat presiune pe adversar, ne-am creat situații bune. Una peste alta, ţinând cont că suntem într-o etapă în care organismul jucătorilor acuză o stare de oboseală, iar în ceea ce priveşte viteza de joc încercăm să de apropiem de ce va fi în jocurile oficiale, zic că a fost un test util”, a afirmat antrenorul principal Florin Farcaş.

Următorul joc de verificare al roş-albaştrilor este programat miercuri 21 februarie, de la ora 15.00, cu SCM Zalău (locul 1 în Liga 3, Seria 10), la Baza Transilvania Sport Academy Oradea.